Μετά το δημοσίευμα που έκανε λόγο για… αδιαφορία του Ζάιον Γουίλιαμσον απέναντι στις οδηγίες των ανθρώπων των Πέλικανς να προσέχει το σώμα και τη διατροφή του, επανήλθε στο προσκήνιο το ζήτημα των κιλών του φόργουορντ των Πέλικανς.

Ο Στίβεν Έι Σμιθ με γλαφυρό ως… γραφικό τρόπο άσκησε κριτική στον 23χρονο άσο. «Δεν υπερβάλλω καθόλου. Αναφέρω αυτά που λέγονται. Υπάρχουν σεφ στη Νέα Ορλεάνη που τον λατρεύουν και τον ψάχνουν. Κάθε σεφ θέλει να τον γνωρίσει. Αυτό που κυκλοφορεί είναι πως ο Ζάιον θα φάει όλο το τραπέζι», είπε.

Ο δε Τσαρλς Μπάρκλεϊ είπε σε πιο κόσμιο τόνο: «Δεν είναι σε καλή φυσική κατάσταση, δεν τρέχει και παίζει βασιζόμενος αποκλειστικά στο ταλέντο του. Θα μπορούσε να ήταν ξεχωριστός, αλλά βλέπουμε ότι έχει δύο συμπαίκτες του που παίζουν καλύτερα και δεν θα έπρεπε. Αυτός θα έπρεπε να ήταν ο κορυφαίος παίκτης των Πέλικανς, αλλά δεν είναι καν κοντά. Με έχει απογοητεύσει. Δεν ξέρω αν έχει κι εκείνος έναν συμπαίκτη όπως είχα εγώ τον Μόουζες Μαλόουν και μου έλεγε πως είμαι χοντρός και τεμπέλης».

Τα ξημερώματα στη νίκη επί των Τίμπεργουλβς με 121-107 ο Γουίλιαμσον έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι με 36 πόντους και 13/17 σουτ. Κληθείς μετά τον αγώνα να σχολιάσει όσα λέγονται για εκείνον, απάντησε: «Αν τα λόγια αυτά έρχονται από κάποιον που πραγματικά θέλει να με δει να τα πηγαίνω καλύτερα, τον ευχαριστώ. Αν όμως πηγάζουν από κάπου αλλού, ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του. Δεν μπορώ να το ελέγξω αυτό», είπε ο Ζάιον που διανύει την τέταρτη σεζόν του στο ΝΒΑ αλλά στις τρεις πρώτες έπαιξε σε μόλις 114 ματς λόγω τραυματισμών που προέρχονταν κυρίως από την επιβάρυνση στο κορμί του από τα πολλά κιλά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube