Με το ρόλο του αουτσάιντερ σε ένα όμιλο που ξεχωρίζουν Βέλγιο και Αγγλία, η Τυνησία θα βρεθεί στα γήπεδα της Ρωσίας με στόχο να κάνει την έκπληξη και να προκριθεί στους 16 της διοργάνωσης.

Θεωρητικά το έργο της μόνο εύκολο δεν είναι, ωστόσο το γεγονός πως δεν έχει τίποτα απολύτως να χάσει, την καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη και την απαλλάσσει από το πιθανό άγχος ενός πρόωρου αποκλεισμού.

Στο δρόμο για την Ρωσία

Παρέμεινε αήττητη στη φάση των προκριματικών και με μπόλικη… περιπέτεια και ρεκόρ 4-2-0 κατάφερε να συγκεντρώσει 14 βαθμούς, έναν περισσότερο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και να βρεθεί στην κορυφή του Α’ ομίλου, σφραγίζοντας το ένα εκ των πέντε εισιτηρίων που δικαιούται η ήπειρος της Αφρικής για τα γήπεδα της Ρωσίας. Την τετράδα του ομίλου συμπλήρωσαν η Λιβύη και η Γουινέα. Πρώτος της σκόρερ ο μεγάλος άτυχος, Γιουσέφ Μσάκνι με τρία τέρματα, ο οποίος λόγω τραυματισμού δεν θα δώσει το παρών στο μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού.

Το «αστέρι»



Θεωρητικά εδώ θα έμπαινε το όνομα του Γιουσέφ Μσακνί, ωστόσο ο τραυματισμός του 27χρονου μας αναγκάζει να δώσουμε το χρίσμα του ηγέτη στον Βαχμπί Κζαρζί. Πρόκειται για τον μεσοεπιθετικό της Ρεν με την οποία πραγματοποίησε 24 συμμετοχές στην Ligue 1, πετυχαίνοντας μάλιστα και 9 τέρματα. Ο πολύπειρος 27χρονος (37 συμμετοχές με το εθνόσημο) θα κληθεί να… μπει στα παπούτσια του και να καλύψει το κενό που δημιούργησε η απουσία του άτυχου Μσακνί.

Αξίζει να τον δεις



Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής με ευρωπαϊκές παραστάσεις πάνω στον οποίο οι Τυνήσιοι στηρίζουν πολλές από τις ελπίδες τους για κάτι καλό είναι Σαΐφ Εντίν Χαουί. Πρόκειται για τον μεσοεπιθετικό της Μαρσέιγ, που φέτος αγωνίστηκε ως δανεικός στην Τρουά και προέρχεται από γεμάτη σεζόν με την γαλλική ομάδα, πραγματοποιώντας 32 συμμετοχές στη Ligue 1, ενώ κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα πέντε φορές. Μόλις στην ηλικία των 23 ετών έχει καταγράψει 4 συμμετοχές με το εθνόσημο, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον θεωρούν ως τον επόμενο αγωνιστικό ηγέτη των «αετών της καρχηδόνας».

Πιθανή ενδεκάδα



Η αποστολή:



Τερματοφύλακες:
Φαρούκ Μπεν Μουσταφά (Αλ Σαμπάμπ), Μόεζ Χασέν (Σατορού), Αϊμέν Μαθλούθι (Αλ Μπάτεν).

Αμυντικοί:
Ραμί Μπεντούι (Ετουάλ Σαχέλ), Γιόχαν Μπεναλουάε (Λέστερ), Σίαμ Μπεν Γιουσέφ (Κασίμπασα), Ντίλαν Μπρον (Γάνδη), Ουσάμα Χανταντί (Ντιζόν), Αλί Μααλούλ (Αλ Αχλί), Γιασίν Μεριά (Σφαξιέν), Χαμντί Ναγκουέζ (Ζάμαλεκ).

Μέσοι:
Μοχάμεντ Αμίν Μπεν Αμόρ (Αλ Αχλί), Γκαϊλέν Τσααλαλί (Εσπεράνς), Αχμέντ Χαλίλ (Κλαμπ Αφρικέν), Σαϊφ Εντίν Χαούι (Τρουά), Φεριάνι Σασί (Αλ Νασρ), Ελίς Σκχιρί (Μονπελιέ), Ανίς Μπαντρί (Εσπεράνς), Μπασέμ Σραρφί (Νις), Ναΐμ Σλίτι (Ντιζόν)

Επιθετικοί:
Φακχρεντίν Μπεν Γιουσέφ (Αλ Ιτιχάντ), Σαμπέρ Χαλίφα (Κλαμπ Αφρικέν), Βαχμπί Κζαρζί (Ρεν).

Στην άκρη του πάγκου:



Έτοιμος για την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του ως πρώτος προπονητής είναι ο Ναμπίλ Μααλούλ. Ο 55χρονος Τυνήσιος στη δεύτερη θητεία ως ομοσπονδιακός τεχνικός κατάφερε να μείνει αήττητος για εννιά συνεχόμενα ματς και πλέον αναλαμβάνει το χρέος του να οδηγήσει τη χώρα του στην τελική φάση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το βιογραφικό του δεν περιλαμβάνει κάποια μεγάλη επιτυχία, μια και ως τώρα σε διασυλλογικό επίπεδο έχει αναλάβει ομάδες σε Τυνησία και Κατάρ, ενώ στο παρελθόν έχει κάνει και ένα πέρασμα ως ομοσπονδιακός τεχνικός του Κουβέιτ.

Πότε παίζει

- 18 Ιουνίου: Τυνησία-Αγγλία (21:00)
- 23 Ιουνίου: Βέλγιο-Τυνησία (15:00)
- 28 Ιουνίου: Παναμάς-Τυνησία (21:00)

Πού στοχεύει

Στις προηγούμενες τέσσερις συμμετοχές σε Παγκόσμιο Κύπελλο, το ταξίδι της σταμάτησε στη φάση των ομίλων. Έχει γράψει ιστορία ωστόσο καθώς ήταν εκείνη που πραγματοποίησε την παρθενική νίκη των χωρών της Αφρικής σε τελική φάση μουντιάλ (1978, Μεξικό 3-1). Η κατάσταση κόντρα σε Βέλγιο και Αγγλία είναι δύσκολη εκ των προτέρων, ωστόσο επιθυμεί να φύγει με ψηλά το κεφάλι.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube