Η έλευση του Νεϊμάρ εκτός απ’ τις συζητήσεις για το αν θα μπορέσει να εξελιχθεί σε καλύτερο ποδοσφαιριστή απ’ τον Λιονέλ Μέσι, πυροδότησε ένα ακόμα «καυτό» ερώτημα. Μπορεί να συνυπάρξει με τον Αργεντινό στην Μπαρτσελόνα;

Οι παλιότερες προσπάθειες ανεύρεσης επιθετικού είχαν πέσει στο κενό, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της «Marca» η Μπαρτσελόνα έχει δαπανήσει πάνω από 230 εκατομμύρια ευρώ σε επιθετικούς που… δεν της βγήκαν.

Πρώτος απ' τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν με αξιώσεις, ήταν ο Τιερί Ανρί, ο οποίος υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο, με 6.8 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Στην τριετή συνύπαρξη του όμως με τον Μέσι, μόλις για ένα χρόνιο απέδωσε αυτά που ανέμεναν οι «μπλαουγκράνα». Μάλιστα, η πρώτη χρονιά που ο Λίο άρχισε να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του, συνέπεσε με την τελευταία του Ανρί με την φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Ακολούθησε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος κόστισε 75 εκατομμύρια ευρώ, αποτελώντας την 2η πιο ακριβή μεταγραφή, μετά απ’ αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Ρεάλ Μαδρίτης. Πάντως, ο Σουηδός δεν απέδωσε ούτε κατά διάνοια τα αναμενόμενα, αφού μετά από ένα χρόνο… αφλογιστίας, αποχώρησε για την Μίλαν.

Ούτε ο Νταβίντ Βίγια των 40 εκατομμυρίων δεν… στέριωσε δίπλα στον Αργεντινό, ο οποίος μάλιστα έγινε η αφορμή για μια απ’ τις ελάχιστες εκρήξεις του Λιονέλ Μέσι στον αγωνιστικό χώρο, ενώ και ο Αλέξις, ο οποίος αποκτήθηκε επίσης ως «γκολτζής», μετά από μια καλή χρονιά άρχισε να δέχεται έντονη κριτική για την μειωμένη του απόδοση.

Την ερχόμενη σεζόν είναι η σειρά του Νεϊμάρ να διαψεύσει όσους βλέπουν δυσοίωνα την μεταγραφή του στην Βαρκελώνη και να γίνει το ιδανικό… ταίρι του «Λιο».

Eπιμέλεια: Εύα Ζαχαριουδάκη

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube