Ο Κάρλος Σάινθ γεννήθηκε στις 12 Απριλίου του 1962 στην Μαδρίτη και παρότι δοκιμάστηκε στα ποδοσφαιρικά τσικό της Ρεάλ Μαδρίτης σε ηλικία 16 ετών, έμελε να γίνει ένας από τους καλύτερους οδηγούς που πέρασαν από τις ειδικές διαδρομές του WRC.

Ο «Matador», ελληνιστί ταυρομάχος, είναι το παρατσούκλι που τον συνόδευε κυρίως λόγο του πάθους και του ταμπεραμέντου που τον διέκρινε, ενώ ο συνοδηγός του Μάρκ Μάρτι τονίζει για τον συμπατριώτη του: «Είναι ο πλέον επαγγελματίας οδηγός ράλι που έχω γνωρίσει».

Ο Σάινθ είναι ο μοναδικός Ισπανός οδηγός που έχει κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), το 1990 και το 1992 με την ομάδα της Toyota και το θρυλικό Celica. Μάλιστα η ιαπωνική εταιρία θέλοντας να τιμήσει τον οδηγό της, χάρισε το όνομα του στο μοντέλο του 92’.



Ο Βασιλιάς Κάρλος εκτός των δύο τίτλων στο WRC, έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα στο Ράλι Cross-Country το 2007 αλλά και τον αγώνα επιβίωσης Rally Dakar το 2010.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο Καστιγιάνος είχε τις περισσότερες νίκες (26) στο WRC, πριν έρθει η εποχή του Γάλλου Σεμπάστιαν Λεμπ.

Συνολικά ο Ματαντόρ σε 196 αγώνες ανέβηκε τις 97 από αυτές στο βάθρο με 26 νίκες, 36 φορές τερμάτισε στη 2η θέση και 35 φορές κατετάγη 3ος.

Τα χωμάτινα Ράλι ήταν το φόρτε του Ισπανού, αφού τις 20 από τις 26 νίκες τις έχει στο χώμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει τρεις νίκες και στο δικό μας Ράλι Ακρόπολις, το 37ο ,το 41ο και το 44ο.

Σε 18 χρόνια παρουσίας στο WRC ο Ισπανός οδήγησε για λογαριασμό των Toyota, Lancia, Ford, Subaru και Citroen.

Ο Βετεράνος οδηγός, εκτός από τα επιτεύγματα και τους τίτλους του στα μηχανοκίνητα σπορ έχει να υπερηφανεύεται και για τον γιό του Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, ο οποίος τρέχει στην Formula 1 με την ομάδα της Τόρο Ρόσο.



Εκτός από όλα τα παραπάνω, έχει αφήσει και πολλά highlights για να θυμόμαστε ξανά τον κορυφαίο Ισπανό οδηγώ αγώνων που πέρασε από το WRC.





Επιμέλεια: Γιώργος Τσιλιβαράκος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube