Ο αποκλεισμός της Τσέλσι από την Στόουκ με 5-4 στα πέναλτι ήταν μόνο η τελευταία από μια σειρά «σφαλιάρες» που έχει δεχτεί η ομάδα του Λονδίνου από την αρχή της σεζόν.

Η πίεση στον Ζοσέ Μουρίνιο αυξάνεται, καθώς τα αποτελέσματα είναι πολύ περισσότερο απογοητευτικά και από το 2007, όταν είχε απολυθεί από τους «μπλε».

Τότε η ομάδα του είχε 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα στην Premier League απέχοντας μόλις δύο βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας.

Τώρα η Τσέλσι είναι 15η στη βαθμολογία και στο -11 από Μαν. Σίτι και Άρσεναλ έχοντας 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες, ενώ έχει δεχτεί υπερδιπλάσια γκολ σε σχέση με τις προ οκταετίας επιδόσεις του.

Παράλληλα πέραν από τον αποκλεισμό από την Στόουκ για το Λιγκ Καπ, έχει χάσει το Community Shield από την Άρσεναλ, ενώ στο Champions League έχει έναν μετριότατο απολογισμό με μία νίκη επί της αδύναμης Μακάμπι, μια ήττα από την Πόρτο και μια ισοπαλία απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου.

Αυτό που μάλλον σώζει (αλλά μέχρι πότε;) τον Μουρίνιο είναι πως πριν τη σεζόν 2006/07 η Τσέλσι ήταν δεύτερη και στο -6 από την πρωταθλήτρια Μαν. Γιουνάιτεντ, ενώ τώρα προέρχεται από την κατάκτηση του τίτλου.

Ο πίνακας της σύγκρισης του τότε και του τώρα είναι κατατοπιστικός και δείχνει την καθίζηση που έχει υποστεί η Τσέλσι, σε σχέση και με την αμέσως προηγούμενη περίοδο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube