Η Ρωσία έπληξε σήμερα μια πολυώροφη πολυκατοικία στην πόλη Χάρκοβο στην νοτιανατολική Ουκρανία κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης με κατευθυνόμενες βόμβες, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 22, ενώ υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένους κάτω από τα ερείπια, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

«Η Ρωσία τρομοκρατεί την περιοχή του Χαρκόβου χωρίς να τιμωρείται …Άμεση επίθεση σε πολυκατοικία», δήλωσε ο διαμεσολαβητής της Ουκρανίας Ντμίτρι Λούμπινετς, μέσω ανάρτησης του στην εφαρμογή Telegram.

Εικόνες από το σημείο έδειχναν μια τρύπα που είχε ανοίξει στο κτίριο.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την ρωσική αυτή επίθεση στο Χάρκοβο, κάλεσε από τη Νέα Υόρκη, τους συμμάχους να βοηθήσουν την Ουκρανία «να σταματήσει την τρομοκρατία».

«Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ γίνεται τώρα μεγάλη συζήτηση για τις συλλογικές προσπάθειες για την ασφάλεια και το μέλλον. Αλλά πρέπει απλώς να σταματήσουμε την τρομοκρατία. Να έχουμε ασφάλεια. Για να έχουμε μέλλον», δήλωσε ο Ζελένσκι με ανάρτηση του στο X κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Ο δήμαρχος του Χαρκόβου Ίχορ Τέρεχοφ δήλωσε με ανάρτηση του στο Telegram ότι η πολυκατοικία είχε δεχθεί ρωσική επίθεση κατά την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.

«Είχε σχεδόν επισκευασθεί, είχαν τοποθετηθεί παράθυρα, είχε γίνει η μόνωση και είχε ετοιμασθεί για την περίοδο θέρμανσης. Ο εχθρός την έπληξε για δεύτερη φορά», δήλωσε ο Τέρεχοφ.

Η Ρωσία πραγματοποίησε επιθέσεις σε τουλάχιστον τέσσερις συνοικίες το απόγευμα, δήλωσε ο Τέρεχοφ, συμπεριλαμβανομένης της πιο πυκνοκατοικημένης περιοχής της πόλης.

Ο περιφερειάρχης Όλεχ Σινιεχούμποφ πρόσθεσε στο Telegram ότι αρκετές πολυκατοικίες υπέστησαν σημαντικές ζημιές.

Το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, και η γύρο περιοχή υφίστανται συστηματικά ρωσικές επιθέσεις. Τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν εντατικά ιδιαίτερα καταστροφικές κατευθυνόμενες βόμβες τις οποίες η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα προσπαθεί να αναχαιτίσει.

Η Ρωσία αρνείται συστηματικά ότι στοχεύει αμάχους παρότι έχει σκοτώσεις χιλιάδες κατά τη διάρκεια του πολέμου που συνεχίζεται περισσότερο από δυόμιση χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μαλάτος στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Να βρεθεί ο ιθύνων νους της εγκληματικής οργάνωσης πίσω από τη δολοφονία Λυγγερίδη»

Γραμμές της Νάσκα: 303 νέα γεωγλυφικά ανακαλύφθηκαν χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Συγκλονίζουν βίντεο ντοκουμέντα από τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα!

Η Ιαπωνία προωθεί την τετραήμερη εργασία αλλά αντιδρούν οι… εργαζόμενοι - Γιατί οι Ιάπωνες είναι εργασιομανείς

Συνελήφθη επιδειξίας παπάς κοντά σε δημοτικό σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ελεύθεροι οι 6 έφηβοι που επιτέθηκαν σε έναν 16χρονο και μια 14χρονη στη Θεσσαλονίκη για λόγους αντιζηλίας

Στους 558 οι νεκροί στον Λίβανο από το ισραηλινό «σφυροκόπημα»

Ο ΣΚΑΪ πρωτοπορεί και στο Debate του ΠΑΣΟΚ

Ανακαλύφθηκε νέο είδος «καρχαρία φάντασμα» στα ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας

Νέο σκηνικό οπαδικής βίας στην Καλαμάτα: Επίθεση σε 29χρονο που φορούσε φανέλα της ΑΕΚ