Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ Β. Μετά από τέσσερα ματς που αγνοούσε το τρίποντο, η ομάδα του Νίκου Κούστα επικράτησε 1-0 των Χανίων στην Κρήτη και έφτασε τους οκτώ βαθμούς. Την ίδια ώρα, οι Κρητικοί παρέμειναν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας έναν βαθμό μετά από έξι αναμετρήσεις.

To παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και φάσεις εκατέρωθεν από το ξεκίνημά του. Στο 10’ ο Καλογεράκης έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Θεοδωρίδη, ενώ τα Χανιά απάντησαν επτά λεπτά αργότερα με το τελείωμα του Μάλτσι. Στο 35ο λεπτό δε, οι γηπεδούχοι σπατάλησαν με τον Κόλα το τετ-α-τετ, από το οποίο βγήκε νικητής ο Θεοδωρίδης. Η ΑΕΚ κατάφερε να χτυπήσει πριν βγει το ημίχρονο, με τον Νίνο να πιάνει το συρτό σουτ μέσα από το «κουτί» για το 1-0.



Τα Χανιά μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος, βρήκαν δίχτυα με τον Μάλτσι στο 52’ αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, με τους «κιτρινόμαυρους» να διατηρούν το προβάδισμά τους. Η πίεση των Κρητικών ήταν μεγάλη, ζήτησαν δύο φορές πέναλτι σε πέσιμο του Γκμπενιόν και του Μανουσάκη αλλά ο ρέφερι δεν συγκινήθηκε.

Στο 74ο λεπτό η ΑΕΚ Β είχε τη μεγαλύτερη φάση της στο β’ 45λεπτο αλλά ο Τζούντα Γκαρσία δεν κατάφερε να σκοράρει προ κενής εστίας, με τα Χανιά να μένουν ζωντανά στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος. Βρέθηκαν και με αριθμητικό πλεονέκτημα στα τελευταία λεπτά, αφού ο Θεοδωρίδης στο 89’ αποχώρησε με πρόβλημα και ο Νίκος Κούστας είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του.

Παρόλα αυτά και παρά τις αρκετές στατικές φάσεις που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν κάποια εξ αυτών σε γκολ και γνώρισαν την πέμπτη ήττα τους σε έξι αναμετρήσεις, με τους «κιτρινόμαυρους» να ανεβαίνουν στη βαθμολογία.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.