Νέα δεδομένα έχει δημιουργήσει στο NBA ο κανονισμός των 65 παιχνιδιών, ο οποίος ήταν ένα από τα βασικά σημεία της συλλογικής σύμβασης εργασίας (CBA) που υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ λίγκας και παικτών.

Σύμφωνα με αυτόν, ένας παίκτης δεν μπορεί να κερδίσει κάποιο βραβείο στο φινάλε της σεζόν, ούτε να ενταχθεί σε μία από τις καλύτερες πεντάδες, αν δεν παίξει μίνιμουμ 20 λεπτά σε τουλάχιστον 65 αγώνες της Regular Season.

Ήδη, ένας από τους βασικούς διεκδικητές του βραβείου ΜVP, ο Τζοέλ Εμπίντ, έχει μπλέξει για τα καλά, αφού έχει σχεδόν ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο απουσιών. Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και ο Ταϊρίς Χαλιμπέρτον, ο οποίος μάλιστα ξέσπασε κατά του κανονισμού μέσω δηλώσεών του, τονίζοντας και τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει στους παίκτες.

Θυμίζουμε πως αν ένας παίκτης κερδίσει κάποιο βραβείο ή ενταχθεί σε κάποια από τις κορυφαίες πεντάδες, αυτόματα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ακόμη περισσότερα χρήματα, αν επιλέξει να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χαλιμπέρτον:

«Είμαι άνθρωπος όπως εσείς. Χρησιμοποιώ το διαδίκτυο. Το καταλαβαίνω απόλυτα και καταλαβαίνω τι διακυβεύεται και για εμένα οικονομικά. Αλλά στο τέλος της ημέρας, πρέπει επίσης να φροντίσω να κρατήσω το σώμα μου στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου και να βάλω τον εαυτό μου στη σωστή κατάσταση. Ναι, ξέρω ότι δεν έχω πολλά παιχνίδια ακόμα.

Πιστεύω ότι είναι ένας ηλίθιος κανόνας, όπως και πολλοί άλλοι παίκτες στο πρωτάθλημα. Αλλά αυτό είναι που θέλουν οι ιδιοκτήτες, οπότε ως παίκτες, πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και να παίξουμε σε 65 αγώνες αν μπορούμε. Αυτό πρέπει να κάνω - να φροντίσω το σώμα μου για να μπορώ να παίξω σε αυτά τα παιχνίδια. Βλέπεις άλλους παίκτες στο πρωτάθλημα να αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Αφού οι ιδιοκτήτες είναι ευχαριστημένοι...»

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube