Στην καλή δουλειά που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του στάθηκε ο εκλέκτορας της Εθνικής Ισλανδίας, Χέιμιρ Χάλγκριμσον, που είδε το συγκρότημά του να αποσπά το 1-1 από την Αργεντινή του Μέσι. Στις δηλώσεις του επίσης στάθηκε στις ιδιαιτερότητες της πρεμιέρας, αλλά και τον τρόπο που αγωνίστηκε η ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χάλγκριμσον: «Ήταν ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Δεν ήταν και το πιο εύκολο ματς για να κάνει ντεμπούτο σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Έτσι, ο βαθμός κόντρα στην Αργεντινή είναι τεράστιας σημασίας για εμάς. Πάντα ο ένας πόντος είναι καλύτερος από τον… κανένα. Ξέραμε πως θα έπαιζαν και ότι θα είχαν κατοχή μπάλας τουλάχιστον 60%. Κι εμείς όμως παίξαμε όπως ξέρουμε.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα μου διότι δεν είναι εύκολο να αμύνεσαι για 90 λεπτά κόντρα στην Αργεντινή. Οι παίκτες της έχουν πολύ καλύτερη τεχνική από εμάς, παίζουν σε καλύτερους συλλόγους κι αν το δούμε ένας εναντίον ενός, τότε ξέρετε ποιος θα κέρδιζε. Δεν τους αφήσαμε όμως χώρους και ήμασταν τυχεροί επειδή είχαν κάποιες ευκαιρίες. Θα φτάσει μακριά στη διοργάνωση η Αργεντινή».

Στο τέλος, ο Ισλανδός προπονητής αναφέρθηκε και στα πανηγύρια της ομάδας του: «Αν πανηγυρίζουμε έτσι όταν παίρνουμε ισοπαλία, φανταστείτε τι έχει να συμβεί όταν κερδίσουμε»!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube