Η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στους κινηματογράφους σήμερα είναι αυτή που κεντρίζει το ενδιαφέρον. Υπάρχουν, ωστόσο, άλλα τέσσερα φιλμ που κάνουν την πρώτη τους εμφάνισή στις αίθουσες, είτε για όλη την οικογένεια, είτε για σινεφίλ.

Βέβαια για να τα λέμε όλα, σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο κάνει πρεμιέρα σήμερα το νέο Star Wars. Εκτός από την Ελλάδα που θα την υποδεχτεί στις 24 του μήνα.

Ένας άλλος κόσμος


Το δεύτερο κινηματογραφικό εγχείρημα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Πρόκειται για μια ερωτική τριλογία με κοινό φινάλε, η οποία ξεδιπλώνεται στην Ελλάδα του σήμερα. Ο Φάρις είναι ένας Σύριος μετανάστης που σώζει τη φοιτήτρια Δανάη από μια ληστεία. Ο 40άρης Γιώργος, στέλεχος μεγάλης εταιρείας, που βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν προβληματικό γάμο, γνωρίζεται με τη Σουηδέζα Ελίζ.

Η νοικοκυρά Μαρία γνωρίζει έξω από το σούπερ μάρκετ τον Σεμπάστιαν, έναν Γερμανό που εργάζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Την ίδια στιγμή, ο χρεοκοπημένος Αντώνης έχει παραδοθεί στο τυφλό ρατσιστικό μίσος. Πρωταγωνιστούν:ΧριστόφοροςΠαπακαλιάτης, ΤζέιΚέιΣίμονς Αντρέα Οσβάρτ, Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας, ΤαουφίκΜπαρχόμ, Νίκη Βακάλη.



Ο Ηλίθιος


Ρώσικη κοινωνική ταινία, που κέρδισε τέσσερα Βραβεία στο Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο, σε σκηνοθεσία Γιούρι Μπίκοφ.Πανοραμική ακτινογραφία της σύγχρονης ρωσικής πραγματικότητας, όπου ο Ντίμα είναι ένας αγνός ιδεολόγος, ο οποίος υπερασπίζεται την αλήθεια σε έναν κόσμο εθισμένο στο ψέμα, στην απάτη και στη συγκάλυψη…



Ο Καλόσαυρος


Ένα τρισδιάστατο ψηφιακό animation. Σε ένα κόσμο,που οι δεινόσαυροι δεν έχουν αφανιστεί, ένας νεαρός Απατόσαυρος με το όνομα,Άρλο γίνεται φίλος με τον Σπόρο, ένα μικρό αγόρι των σπηλαίων. Μαζί θα διασχίσουν έναν αφιλόξενο και μυστηριώδη κόσμο. Ο Άρλο θα μάθει να αντιμετωπίζει τους φόβους του, καθώς ανακαλύπτει όλα αυτά για τα οποία είναι ικανός. Τις φωνές τους στην ταινία δανείζουν οι Γιάννης Τσιμιτσέλης, Δημήτρης Σταρόβας, Γιάννης Στεφόπουλος κ.α.



Ο Διαιτητής


Ιταλοαργεντίνικη κωμωδία. Η διαμάχη μεταξύ δύο χωριών και των ποδοσφαιρικών τους ομάδων στην τρίτη κατηγορία Σαρδηνίας και ένας φιλόδοξος διαιτητής που είναι έτοιμος να σφυρίξει κατ’ εντολή σε έναν κρίσιμο αγώνα, για να βρεθεί έτσι στον μεγάλο τελικό…



Με το Κεφάλι Ψηλά


Γαλλική κοινωνική ταινία. ΟΜαλονί, παραμελημένος από τη μητέρα του, βρίσκεται από έξι ετών συνέχεια στα δικαστήρια ανηλίκων και, ως έφηβος, καταλήγει σε ένα αυστηρό εκπαιδευτικό κέντρο. Εκεί θα γνωρίσει τη νεαρή Τες, όπου μαζί με μια δικαστικό (Κατρίν Ντενέβ) και έναν κοινωνικό σύμβουλο είναι οι μόνοι που νοιάζονται και μπορούν να τον βοηθήσουν…



Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Πανούτσου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube