Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκαμψε την αντίσταση του πολύ μαχητικού Μένσικ στη Σανγκάη και παρέμεινε ζωντανός στην προσπάθειά του για τον 100ο τίτλο στην καριέρα του.

Ο Σέρβος πρωταθλητής αν και βρέθηκε πίσω στα σετ από τον αστέρα του NextGen, ανέτρεψε την κατάσταση, πήρε τη νίκη στα 3 σετ (6-7(4), 6-1, 6-4) και προκρίθηκε για ένατη φορά στα ημιτελικά της Σανγκάης και πρώτη μετά το 2018.

Το ξεκίνημά του ήταν υποτονικό, ωστόσο ο Τζόκοβιτς ανέβασε ταχύτητα και έκανε ένα σχεδόν άψογο δεύτερο σετ, κατά τη διάρκεια του οποίου κέρδισε το 92% (11/12) των πόντων του service game του στο πρώτο του σερβίς!

«Μέχρι την τελευταία στιγμή πηγαίναμε πόντο-πόντο», δήλωσε ο Τζόκοβιτς αρχικά, για να προσθέσει: «Ήμουν τυχερός που βρήκα σπουδαία σερβίς στο τελευταίο game και μερικούς άσους. Αυτό βοηθάει. Δεν σέρβιρα τόσο καλά στο τέλος του πρώτου σετ, όταν σέρβιρα για το σετ. Ο Μένσικ έπαιξε πολύ καλά στο tie-break.

Έμεινα συγκεντρωμένος και ξεκίνησα πολύ καλά στο δεύτερο σετ. Ένιωσα ότι και οι δύο είχαμε μια σωματική κούραση στην αρχή του σετ. Πιέσαμε πολύ ο ένας τον άλλον, πολλά μακρά ράλι. Ήταν μια σκληρή μάχη, σχεδόν δυόμισι ώρες
».

Ο Τζόκοβιτς πήρε το τρίτο και τελευταίο σετ και θα αντιμετωπίσει στους «4» τον 7ο στην κατάταξη Τέιλορ Φριτζ, ο οποίος πήρε μια κυριαρχική νίκη (6-3, 6-4) επί του Νταβίντ Γκοφάν.








ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube