Ως είθισται, κάθε χρόνο λίγες ημέρες πριν την έναρξη της regular season του ΝΒΑ, αρκετές ιστοσελίδες των ΗΠΑ ανακοινώνουν τις δικές τους εκτιμήσεις με τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες της σεζόν.

Ένα από τα πιο έγκυρα, στοχευμένα και βαρυσήμαντα ranking είναι αναμφίβολα εκείνο που δημοσιεύει εδώ και αρκετά χρόνια το ESPN. Οι εκτιμήσεις γίνονται με βάση πολλά και διάφορα κριτήρια, χωρίς αυτό πάντως να σημαίνει ότι μπορεί να είναι εύστοχες, αφού ο «καθρέπτης» του κάθε αθλητή είναι μόνο το παρκέ.

Σύμφωνα λοιπόν με το ESPN, ο Τζα Μοράντ είναι ο αθλητής με τη μεγαλύτερη πτώση στο ranking σε σχέση με την περσινή σεζόν! Ο σούπερ σταρ των Μέμφις Γκρίζλις ούτε λίγο, ούτε πολύ, έπεσε 26 ολόκληρες θέσεις!

Συγκεκριμένα, τα προβλήματα που είχε προσφάτως με τις Αρχές λόγω οπλοκατοχής και ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία και του επέφεραν ποινές από το ΝΒΑ και τον κομισάριο της λίγκας, Άνταμ Σίλβερ, είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει στην 35η θέση της λίστας με τους κορυφαίους αθλητές της σεζόν!

Και να σκεφτεί κανείς πως πέρσι βρισκόταν στο Νο.9, μια θέση που δικαίωσε απόλυτα, ολοκληρώνοντας τη σεζόν 2022/23 με 26,2 πόντους, 8,1 ασίστ και 5,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο!




ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube