Παρόλο που πρόκειται για μία από τις πλέον ιστορικές ευρωπαϊκές ομάδες, η Τσιμπόνα βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό μακριά από το υψηλό επίπεδο.

Πλέον, η κροατική ομάδα ετοιμάζεται να περάσει σε μία νέα εποχή. Και αυτό γιατί, η ιδιοκτησία της θα περάσει στα χέρια μίας κοινοπραξίας επενδυτών του εξωτερικού, με απώτερο στόχο να επαναφέρει την ένδοξη ομάδα στα «μεγάλα σαλόνια».

Συγκεκριμένα, η νέα διοίκηση βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης της Τσιμπόνα σε ένα σύγχρονο αθλητικό brand, με στόχο να εδραιώσει την τοπική, περιφερειακή και, τέλος, παγκόσμια αναγνώριση.

«Μια κροατική παροιμία λέει, ένας λύκος αλλάζει το δέρμα του, αλλά ποτέ την ιδιοσυγκρασία του και αυτό ισχύει για την Τσιμπόνα», δήλωσε ο CEO της ομάδας, Τόμισλαβ Σέριτς, σε ένα δελτίο τύπου. «Ο σύλλογος συνεχίζει να έχει βάρος και σημασία στο επαγγελματικό μπάσκετ και λαμβάνει μεγάλη υποστήριξη από οπαδούς. Έχει ταλαντούχους, επαγγελματίες παίκτες που θα ευδοκιμήσουν υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Το κυνήγι συνεχίζεται και ετοιμαζόμαστε να γράψουμε ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο στην ιστορία της Τσιμπόνα».

Θυμίζουμε πως η Τσιμπόνα, ομάδα του Ζάγκρεμπ, πρόκειται για έναν «κολοσσό» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης (νυν Ευρωλίγκα) δύο φορές, το 1985 και το 1986.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube