Στο παιχνίδι της πρόκρισης έμεινε η Ουγγαρία, καθώς επικράτησε της Τσεχίας με 82-79 στο Τσόμουτοφ, σε μία αναμέτρηση γεμάτο σασπένς μέχρι το τέλος. Εντέλει, οι φιλοξενούμενοι έφυγαν από το παρκέ χαρούμενοι και με τις ελπίδες τους αναπτερωμένες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια αμφότερες έμεναν κοντά στο σκορ, μένοντας πιστές στο πλάνο τους. Έως και τη τρίτη περίοδο ήταν φανερό πως όλα θα κριθούν στην τελευταία περίοδο. Εκεί η Ουγγαρία με οδηγό την άμυνα και τις εύστοχες επιλογές στην άλλη μεριά του παρκέ, ανέτρεψε τα δεδομένα και πήρε μία σημαντική νίκη. Πολυτιμότερος παίκτης ήταν ο Άνταμ Χάνγκα με πόντους 21 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 ασιστ. Καλή εμφάνιση έπραξε και ο Ζόλταν Περτ με 10 πόντους. Στην αντίπερα όχθη, η σπουδαία εμφάνιση του Βόιτεκ Χρούμπαν με 26 πόντους δεν αρκούσε, όσο και οι 13 του Γιαν Βέσελι.

Έτσι, η Ουγγαρία ανέβηκε στο 4-4 (μαζί με Τσεχία και Βοσνία) στον ενδέκατο όμιλο, ενώ η Τσεχία από τη μεριά της χωρίς τον τραυματία Τόμας Σατοράνσκι στο ρόστερ της παλεύει διαρκώς για... οξυγόνο.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 44-47, 65-62, 79-82

Η στατιστική του αγώνα εδώ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube