Τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της TAI-Turkish Aerospace Industries Inc. στην περιοχή Καχραμανκαζάν της Άγκυρας με τις δυνάμεις ασφαλείας, πυροσβέστες και ιατρικές ομάδες να σπεύδουν στο σημείο, όπως μεταδίδει το Anadolu.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Αλί Γκερλίκαγια, τέσσερις είναι οι νεκροί και δεκατέσσερις οι τραυματίες. Στην ίδια ενημέρωση αναφέρεται ότι νεκροί είναι και δύο τρομοκρατές.

Δείτε τη ζωντανή μετάδοση του Anadolu από το σημείο:



Οι αναφορές έκαναν λόγο για έκρηξη που ακούστηκε στις εγκαταστάσεις της Joint Stock Partnership (TUSAS) ενώ αμέσως μετά ακολούθησαν πυροβολισμοί. Οι πληροφορίες που μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι πρόκειται για βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.

Βίντεο από την επίθεση του τρομοκράτη στην είσοδο:




Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά μέσα της Τουρκίας, αμέσως μετά την έκρηξη στις εγκαταστάσεις το προσωπικό οδηγήθηκε σε καταφύγια εντός τους συγκροτήματος για λόγους ασφαλείας με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενδέχεται να υπάρχουν ακόμα και όμηροι.

Οι ένοπλοι φέρεται να έφτασαν με όχημα στην πύλη ασφαλείας των εγκαταστάσεων του TAI και πυροδότησαν εκρηκτικά ενώ στη συνέχεια άνοιξαν πυρ.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών αμέσως μετά επιβεβαίωσε τις αναφορές για το περιστατικό, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Έρευνα διέταξε η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Y?lmaz Tunc δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα από την Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας για την επίθεση.

«Καταδικάζω έντονα την τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας στην περιοχή Καχραμανκαζάν της Άγκυρας.

Για την προδοτική τρομοκρατική επίθεση έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα από τη Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας και έχουν οριστεί ένας αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας και οκτώ εισαγγελείς. «Εύχομαι το έλεος του Θεού στους μάρτυρες μας και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας».

Δείτε βίντεο στο οποίο ακούγονται οι πυροβολισμοί:





Από την πλευρά του ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Mehmet Fatih Kac?r δήλωσε ότι «είθε ο Θεός να προστατεύει όλους τους μηχανικούς και τους ερευνητές μας. Δεν θα κάνουμε ποτέ πίσω από την αμυντική βιομηχανία και το ταξίδι του National Technology Move. Το National Technology Move και η εθνική αμυντική βιομηχανία είναι το κλειδί για μια πλήρως ανεξάρτητη Τουρκία. Είμαστε σε αυτό το μονοπάτι με Μεγάλη αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα, μέρα και νύχτα. Θα συνεχίσουμε το έργο μας υπό την ηγεσία του προέδρου μας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ελπίζω ότι δεν θα έχουμε θύματα σε αυτή την επίθεση σε ολόκληρη την αμυντική μας βιομηχανία και σε όλα τα αδέρφια μας στην TAI».

Η Turkish Aerospace Industries Inc. είναι το τεχνολογικό κέντρο στους τομείς του σχεδιασμού, της ανάπτυξης, της παραγωγής, της ολοκλήρωσης, της ανανέωσης και των υπηρεσιών στην Τουρκία. Η εταιρεία παράγει ανταλλακτικά για το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο, το Airbus A380, και το στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος, το Airbus A400M.

Μαρκ Ρούτε: Το ΝΑΤΟ στο πλευρό της Τουρκίας
Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε δήλωσε την Τετάρτη ότι μίλησε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τόνισε ότι η στρατιωτική συμμαχία θα σταθεί δίπλα στη σύμμαχό της Τουρκία.

"Βαθιά ανησυχία για τις αναφορές για νεκρούς και τραυματίες στην Άγκυρα. Το ΝΑΤΟ στέκεται στο πλευρό της Συμμάχου μας Τουρκίας. Καταδικάζουμε σθεναρά την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις", ανέφερε ο Ρούτε σε ανάρτησή του στο X.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ζαχαράκη: Το 2024 είχαν το panic button 3.500 θύματα ενδοοικογενειακής βίας - Χρησιμοποιήθηκε 400 φορές

«Καμπάνα για… την καμπάνα» στη Σύρο: Πρόστιμο για κάθε χτύπημά της σε ακατάλληλες ώρες

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή για 19 χρόνια 24χρονος που βίαζε και έγκυο την 22χρονη σύντροφό του

Τρομοκρατική επίθεση στη διαστημική βιομηχανία TUSAS στην Άγκυρα -Αναφορές για θύματα -Βίντεο με πυροβολισμούς

Δυσχέρεια στην κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισίας: Συγκρούστηκαν 3 οχήματα

Λόιντ Όστιν: Έχουμε στοιχεία ότι Βορειοκορεάτες στρατιώτες βρίσκονται στη Ρωσία

Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους φούρνους και το 2ο φθηνότερο ψωμί της ευρωζώνης

Εξαρθρώθηκε συμμορία 84 ατόμων που διακινούσε ναρκωτικά στην Ήπειρο

Ντόναλντ Τραμπ ή Κάμαλα Χάρις: Οι Βρυξέλλες αναμένουν με νευρικότητα το αποτέλεσμα των εκλογών

Ένας νεκρός, δεκάδες άρρωστοι εξαιτίας βακτηρίου σε χάμπουργκερ στα McDonald's