Στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός έκαναν εύκολα το «3 στα 3» στην Α1 πινγκ πονγκ ανδρών και με 6 βαθμούς απέκτησαν ήδη το προβάδισμα στην κατάταξη. Ο πρωταθλητής 2024 κατέβαλε τα Ταταύλα, ο δευτεραθλητής τον Άρη Νικαίας και γενικά στη δεύτερη μέρα του πρωταθλήματος τα φαβορί επιβλήθηκαν και δεν καταγράφηκε κάποια αμφίρροπη αναμέτρηση.





Στις γυναίκες, υπήρχε μόνο ένα ματς την Κυριακή κι ήταν αυτό μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στο ΣΕΦ. Η ομάδα του Πειραιά είχε τις πιθανότητες με το μέρος της και το επιβεβαίωσε με 4-1 σετ, αλλά πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις προσθέτουν ενδιαφέρον τα ονόματα κι η ιστορία των αντίπαλων διαγωνιζόμενων σωματείων.

Δύο ματς συμπλήρωσε η κάθε ομάδα της Α1 γυναικών μετά από αυτό το διήμερο και με 4 βαθμούς βρίσκονται στην κορυφή ο Ολυμπιακός κι οι Σάρισες Φλώρινας, οι οποίες ολοκλήρωσαν τα παιχνίδια τους στη δική τους έδρα.

Στην τρίτη αγωνιστική των ανδρών όλες οι συναντήσεις έληξαν με 4-0. Ο Ολυμπιακός είχε ξανά στην τριάδα τον Σουηδό δις «ασημένιο» Ολυμπιονίκη Τρουλς Μέρεγκορντ.

Στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Άρη Νικαίας τράβηξε τα βλέμματα ο «κλειστός» κι άκρως θεαματικός αγώνας του Πορτογάλου Ζοάο Μοντέιρο με τον Τσέχο Μίχαλ Όμπεσλο. Κρίθηκε στα πέντε σετ υπέρ του Μοντέιρο.

Στο παιχνίδι του Πέρα με την Καβάλα πίεσε τον Χρίστο Χριστόνοφ ο αμυντικός Διονύσης Τιμαμόπουλος μέχρι ο Βουλγαροκύπριος αριστερόχειρας του Πέρα να επικρατήσει με 3-2 σετ.

Στην Α1 γυναικών, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός παρατάχθηκε πλήρης, ενώ η κάτοχος του Κυπέλλου Αττικής, ΑΕΚ, δεν είχε το σαββατοκύριακο στη διάθεσή της την πρωταθλήτρια Ευρώπης των νεαρών κατηγοριών, Έλενα Ζαχάρια. Ο Ολυμπιακός κοίταξε να δικαιώσει τις προβλέψεις ως φαβορί, η ΑΕΚ ήθελε να παρουσιαστεί όσο γίνεται πιο ανταγωνιστική και να κυνηγήσει πράγματα, αλλά στο τέλος η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με 4-1 σετ.

Σε ατομικό επίπεδο, το πιο δυνατό σημείο ήταν ο αγώνας της Μεραμβελλιωτάκη με την Παπαδημητρίου, της σημερινής πρωταθλήτριας Ελλάδας του απλού νεανίδων με την πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών. Η αθλήτρια του Ολυμπιακού έχασε με διαφορά τα δύο πρώτα σετ, αλλά «γύρισε» την κατάσταση με 3-2 υπέρ της, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ ομάδων.

Πολύ καλό αποτέλεσμα είχε και στην πρεμιέρα με 3-0 σετ κόντρα στη Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα του Πέρα Αθηνών, επίσης μέλος της προεθνικής γυναικών.

Τα κυριακάτικα σημερινά ματς, εξάλλου, ήταν η τελευταία αγωνιστική δράση για την Παπαδημητρίου, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων που αρχίζει την Τρίτη στην Αυστρία, όπως ήταν στο ΣΕΦ και για τον Γιάννη Σγουρόπουλο, τον Γιώργο Σταματούρο και τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη.

Η Κατερίνα Τόλιου κι η Ελισάβετ Τέρπου, που, επίσης, θ’ αγωνιστούν στο Λιντς, δεν είχαν ματς την Κυριακή. Η αποστολή αναχωρεί τη Δευτέρα με επικεφαλής τους ομοσπονδιακούς προπονητές, Κώστα Βατσακλή και Γιώργο Καρύτσα.


Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-1:
Μαργαρίτα Πεσότσκα - Μαλαματένια Παπαδημητρίου 3-0 (11-3, 11-2, 11-2)
Τζορτζίνα Πότα – Αλίνα Ζαχάρια 3-0 (11-5, 11-5, 11-8)
Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη – Καλίνα Χρίστοβα 1-3 (11-5, 7-11, 10-12, 6-11)
Πεσότσκα – Ζαχάρια 3-0 (11-4, 11-7, 11-2)
Μεραμβελλιωτάκη – Παπαδημητρίου 3-2 (4-11, 6-11, 14-12, 11-8, 11-8)

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα της ημέρας:
Στην Α1 ανδρών:
ΟΕΑ Θεσσαλονίκης – ΑΕΚ 0-4
Πέρα Αθηνών – ΑΣΕΑ Καβάλας 4-0
Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΟ Ταταύλα 4-0
Παναθηναϊκός ΑΟ – Άρης Νικαίας 4-0

Στην Α1 γυναικών:
Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΕΚ 4-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ (σε 3 αγωνιστικές):
1. Ολυμπιακός ΣΦΠ 6
-. Παναθηναϊκός ΑΟ 6
3. ΑΕΚ 5
-. ΑΟ Ταταύλα 5
-. Πέρα Αθηνών 5
6. Άρης Νικαίας 3
-. ΑΣΕΑ Καβάλας 3
-. ΟΕΑ Θεσσαλονίκης 3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σε 2 αγώνες):
1. Ολυμπιακός ΣΦΠ 4
-. Σάρισες Φλώρινας 4
3. Παναθηναϊκός ΑΟ 3
-. ΑΕΚ 3
-. ΑΣ Πέρα Αθηνών 3
-. ΧΑΝ Θεσσαλονίκης 3
7. ΑΟ Άρης 2006 2
-. ΑΣΕΑ Καβάλας 2

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube