Για τρίτη χρονιά στη σειρά η εταιρεία της Coca-Cola υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού διοργανώνει το τουρνουά εφήβων Coca- Cola Cup.

Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Μαΐου, παρουσιάστηκε η τελική φάση του τουρνουά, η οποία και θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαΐου 2014 στα γήπεδα αντισφαίρισης (τένις) του ΟΑΚΑ .

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Ιωάννης Ανδριανός:

«Θέλω να συγχαρώ την Coca-Cola για την προσπάθεια της αυτή καθώς και για την άριστη συνεργασία που είχαμε. Τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλουν στον ενεργό τρόπο ζωής. Είναι μια απάντηση στην ομαδική βία. Ο αθλητισμός εξάλλου είναι γιορτή. Νικητής και ηττημένος έχουν μόνο να κερδίσουν. Αυτό προσπαθούμε και στο Υπουργείο. Την έκφραση ανάπτυξης του αθλητισμού σε όλες τις ηλικίες. Γι’ αυτό και στηρίζουμε και την συγκεκριμένη προσπάθεια της coca-cola.Βούληση μας να πολλαπλασιαστεί όλο αυτό.»

Από την μεριά του ο εκπρόσωπος της εταιρείας Coca-Cola τόνισε:

«Ως εταιρεία έχουμε μια μακροχρόνια σχέση με τον αθλητισμό. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι και το Euro. Είμαστε στον αθλητισμό ενεργά, μέσα όχι απλώς σαν χορηγός. Το Coca-Cola Cup είναι μια αθλητική ποδοσφαιρική διοργάνωση που διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το 1998 απ’ το Μεξικό και μέχρι φέτος έχουν συμμετάσχει σ’αυτό περίπου 1.000.000 έφηβοι. Στην Ευρώπη διεξάγεται σε 14 χώρες και παγκοσμίως σε 60. Υπό την αιγίδα του αντίστοιχου Υπουργείου. Στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια έχουν συμμετάσχει περίπου 12.000 παιδιά. Φέτος είχαμε περίπου 11.500. Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν και αυτό οπωσδήποτε είναι ένα κίνητρο για τα παιδιά. Μπορούν να πάρουν μέρος χωρίς κάποιο αντίτιμο.

Η όλη προσπάθεια γίνεται στο πλαίσιο του ενεργού τρόπου ζωής .Δέσμευσή μας να βάλουμε τα παιδιά στον αθλητισμό. Να τα προωθήσουμε σ’ ένα φυσικό τρόπο ζωής. Η τελική φάση θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου 2014 στο ΟΑΚΑ, στα γήπεδα του τέννις τα οποία θα διαμορφωθούν κατάλληλα σε γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5 για τον συγκεκριμένο σκοπό».

Ο υπεύθυνος του τουρνουά Coca-Cola Cup κος Κώστας Σκυλογιάννης υπογράμμισε:

«H όλη διοργάνωση κύλισε πολύ ομαλά και μέσα στο πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι. Τα παιδία έδειξαν ότι είναι ένα τουρνουά φίλων και συμμαθητών που το αγκαλιάζουν.

Στην τελική φάση θα συμμετάσχουν οι 36 μεγαλύτερες ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα, σ’ένα ξεχωριστό show παρουσία πολλών γνωστών ποδοσφαιριστών.»


Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση των ομίλων των 12 πόλεων που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση.

1ος όμιλος: Θες/νίκη, Αχαρναί-Μενίδι, Ηράκλειο
2ος όμιλος: Ιωάννινα, Άργος, Μαρούσι
3ος όμιλος: Καλαμάτα, Λάρισα, Βάρη
4ος όμιλος: Πάτρα, Βόλος, Ρέντη

*Κάθε πόλη θα συμμετέχει με τρείς ομάδες στις τρείς διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες. Οι κατηγορίες: 13-15 ετών,15-17 ετών και 17-19 ετών.

** Η πρωταθλήτρια ομάδα της τελικής φάσης της διοργάνωσης στην ηλικιακή κατηγορία 18-19 κερδίζει ως έπαθλο ένα ταξίδι σε ποδοσφαιρικό camp της Ρώμης παρουσία μεγάλων προπονητών της Βραζιλίας. Οι πρωταθλήτριες ομάδες της τελικής φάσης στις ηλικιακές κατηγορίες 13-15 και 16-17 (μια ανά κατηγορία) κερδίζουν ως έπαθλο τη συμμετοχή των μελών τους σε πενθήμερο ποδοσφαιρικό camp στην Ελλάδα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube