Από τουρκικό έδαφος φέρεται να ενεργοποιήθηκε η πρώτη γραμμή άμυνας του Ισραήλ κατά της χθεσινής ιρανικής πυραυλικής επίθεσης, με τουρκικά μέσα ενημέρωσης να κατηγορούν τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «προστάτεψε» το Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της «Κ», Μανώλη Κωστίδη, τουρκικά μέσα ενημέρωσης αλλά και απόστρατοι αξιωματικοί, αναφέρουν ότι το βράδυ της Τρίτης το ραντάρ έγκαιρης ειδοποίησης της αμερικανικής βάσης του Κιουρέτζικ στην πόλη της Μαλάτειας στην ανατολική Τουρκία, χρησιμοποιήθηκε για την προστασία του Ισραήλ από τους πυραύλους του Ιράν.

Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση στο Ισραήλ χθες Τρίτη σε αντίποινα για τις δολοφονίες των ηγετών της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια και της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε τους περισσότερους από τους 180 βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν εναντίον της χώρας.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ δήλωσε σε ενημέρωση Τύπου ότι οι ΗΠΑ και οι εταίροι της βοήθησαν το Ισραήλ στην αποτροπή της επίθεσης, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει αυτές τις χώρες, λέγοντας ότι «θα τις αφήσει να μιλήσουν από μόνες τους».

Πηγή: Καθημερινή

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube