Στο… κενό έπεσε σε πρώτη φάση η αύξηση των διαθέσιμων ξένων στα ρόστερ των ομάδων, για τις διοργανώσεις στην Τουρκία.

Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (21/6), οι 16 ομάδες που συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία της λίγκας της γειτονικής χώρας, κλήθηκαν να ψηφίσουν εάν επιθυμούν την αύξηση των ξένων παικτών.

Μέχρι στιγμής, στις εγχώριες διοργανώσεις κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να δηλώνει στο φύλλο αγώνα πέντε ξένους. Σήμερα, λοιπόν, έπεσε στο τραπέζι η πρόταση να παίζουν μέχρι έξι μη Τούρκοι παίκτες από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα της σχετικής ψηφοφορίας δεν έδειξαν κάποια πρόθεση γι’ αυτό. Σύμφωνα με την ψηφοφορία, λοιπόν, εννιά ομάδες ψήφισαν να παραμείνει ίδιος ο κανονισμός, δηλαδή, με πέντε ξένους στο ρόστερ. Μόλις τέσσερις ψήφισαν υπέρ της αύξησης σε έξι, ενώ οι υπόλοιπες (σ.σ. έξι) ψήφισαν λευκό. Όπως και να ‘χει, την τελική απόφαση θα πάρει η τουρκική ομοσπονδία μπάσκετ και θα την ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, έγιναν γνωστές και οι ημερομηνίες για το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς, ενώ ξεκαθαρίστηκε πως σ’ αυτό θα συμμετέχουν κανονικά 16 ομάδες και προς το παρόν δεν υπάρχει διάθεση για κάποια αύξηση. Η κανονική περίοδος θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 5 ή στις 12 Μαΐου του 2024. Το Final 8 του Κυπέλλου θα διεξαχθεί 13-18 Φεβρουαρίου του 2024.

Από την άλλη, δεν θα πραγματοποιηθεί το Σούπερ Καπ και το All Star Game την επόμενη χρονιά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube