Ο Πασχάλης Τουντούρης εξήγησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 την επιλογή που έκανε από κοινού με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη ώστε εκείνος να μετακινηθεί από τον ΠΑΟΚ στη Βόλφσμπουργκ και μάλιστα, αιτιολόγησε την απόφαση που έκανε τον νεαρό αμυντικό ν’ απορρίψει την Άιντραχτ.

«Έχει μοναδικά χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος, ηγετικά, πρωτόγνωρο για την ηλικία του. Σε όλα τα επίπεδα και στο αγωνιστικό και στο νοητικό και στο θέμα της προσωπικότητας, συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά που είναι ελκυστικά για τα κορυφαία πρωταθλήματα.

Θα πρέπει ν’ απονείμουμε τα εύσημα στον ΠΑΟΚ που έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστούν τέτοια παιδιά και τα αποτελέσματα ήρθαν για τον Κωνσταντίνο και θα έρθουν και τα υπόλοιπα παιδιά. Παραδόξως του αρέσει στη Γερμανία. Είναι ένα παιδί που έχει μοναδικό στόχο τη βελτίωση, βρίσκει τα πατήματά του, το επίπεδο προπονήσεων είναι πολύ υψηλό. Έχει αντιληφθεί τις διαφορές με το ελληνικό πρωτάθλημα»
είπε ο δημοφιλής μάνατζερ και συνέχισε, απαντώντας σε ερώτημα για τους λόγους που τον έκαναν μαζί με τον παίκτη να διαλέξουν την Βόλφσμπουργκ κι όχι την Άιντραχτ:

«Επενδύσαμε στην ανθρώπινη προσέγγιση και θεωρήσαμε ότι αμεσότερη προσαρμογή και λιγότερη πίεση και λαμβάνοντας υπόψιν πως αυτό είναι ένα βήμα. Βλέπουμε την προσωπικότητα του παιδιού και τι επιζητά. Η απόσταση του σπιτιού του από το προπονητικό είναι 5-10 λεπτά».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και όσα ταλέντα μπορεί να βρίσκονται στα φυτώρια των ομάδων, ο Πασχάλης Τουντούρης ανέφερε:

«Είναι σημαντικό τα παιδιά ν’ αγωνίζονται δίπλα σε υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστές. Σαν χώρα δεν έχουμε υποδομές και έμψυχο υλικό για να μπορέσουν πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές να μπουν στην 11άδα ή στο ρόστερ των μεγάλων ελληνικών ομάδων με φιλοδοξίες.

Είμαστε μια χώρα που όταν ο ξένος σκάουτ θα έρθει, θα κοιτάξει κυρίως τα νέα ταλέντα στις ομάδες. Στην ερώτηση αν θα έπρεπε να γίνουν οι πωλήσεις ή το πόσο κοστολογείται ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής που στα 25 του αγωνίζεται σε ομάδα που δεν είχε επιτυχίες, είναι σχετικό. Δεν έχει ωριμάσει το ελληνικό πρωτάθλημα ακόμα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.