Δε χωρά αμφιβολία πως ο Οφόε είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά για τον Ολυμπιακό και ο Βέλγος είναι ένα “πολυεργαλείο” στα χέρια του Λεμονή. Είναι μάλλον περιττό να επαναλάβει κάποιος ότι πρόκειται για την πιο καλή μεταγραφή που έκαναν το καλοκαίρι οι “ερυθρόλευκοι” και ο διεθνής μέσος φροντίζει να το αποδεικνύει με τις εμφανίσεις του.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Δε λείπουν βέβαια σε ορισμένες περιπτώσεις και τα εύκολα λάθη, που δεν τα περιμένεις από ένα παίκτη με τις δυνατότητες του Βέλγου, ωστόσο το σίγουρο είναι πως ο Οφόε δικαίως χαρακτηρίζεται “βαρόμετρο” για την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού. Ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του διεθνούς μέσου στην κορυφή της επίθεσης και μάλιστα έκανε και τη σχετική δοκιμή στην τελευταία προπόνηση των Πειραιωτών επί ελληνικού εδάφους.

Είναι μια σκέψη του Λεμονή που συγκεντρώνει πιθανότητες εφαρμογής, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως η “μετάθεση” του Βέλγου δεν είναι μια εύκολη απόφαση για τον 57χρονο κόουτς του Ολυμπιακού. Ο Λεμονής γνωρίζει πολύ καλά τι πράγματα μπορεί να προσφέρει ο Οφόε είτε παίζοντας σαν εσωτερικός μέσος (δίπλα στον Ρομαό) σε τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής είτε σαν επιτελικός μέσος, πίσω από τον σέντερ φορ. Ο Οφόε μπορεί να δώσει πολλά παίζοντας στις δύο θέσεις που προαναφέραμε στους προηγούμενους σχηματισμούς και μάλιστα η συνεισφορά του είναι διττή. Πρόκειται δηλαδή για παίκτη που μπορεί να βοηθήσει τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά.

Παράλληλα θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο έμπειρος μέσος των “ερυθρόλευκων” έχει τη δυνατότητα να κουβαλήσει μπάλα για πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, έχει την καλή πάσα στον κενό χώρο και παράλληλα είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις γραμμές του Ολυμπιακού. Είναι ο παίκτης που μπορεί να βγάλει στην κόντρα τους Πειραιώτες “βγαίνοντας” απ' τη γραμμή άμυνας και είναι ο μέσος που θα δώσει “μάχες” για να βοηθήσει ανασταλτικά τον Ρομαό.

Διακρίνει εύκολα λοιπόν κάποιος πόσες δουλειές μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό ο Οφόε και γι' αυτό το λόγο ο Λεμονής δεν έχει ακόμα αποφασίσει για το αν θα τον χρησιμοποιήσει στην κορυφή της επίθεσης. Όλα είναι ανοιχτά και θα ξεκαθαρίσουν στην αποψινή προπόνηση των “ερυθρόλευκων” που θα γίνει στο Καμπ Νου. Ο κόουτς των πρωταθλητών ξέρει πολύ καλά τα όσα προαναφέραμε και το ρίσκο που θα πάρει αν τελικά βάλει τον Οφόε σέντερ φορ, αλλά απ' την άλλη θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στις συνθήκες που αναγκάζουν τον 57χρονο τεχνικό να κάνει αυτές τις σκέψεις. Το σίγουρο είναι πως ο Λεμονής θα ήθελε πολύ να έχει στη διάθεση του το Εμάνουελ Εμενίκε για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, γιατί πολύ απλά ο τρόπος με τον οποίο θα παίξει ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη, θα ήταν ιδανικός για τον Νιγηριανό σέντερ φορ.

Η ταχύτητα του Εμενίκε και η δυνατότητα του να κινηθεί στην “πλάτη” των στόπερ της αντίπαλης ομάδας ήταν αυτό που ήθελε να εφαρμόσει ο Λεμονής στο αυριανό ματς του Καμπ Νου. Ο Εμενίκε όμως είναι στην Αθήνα και ο προπονητής των πρωταθλητών είναι υποχρεωμένος να βρει άλλη λύση για την κορυφή της “ερυθρόλευκης” επίθεσης. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Λεμονή είναι πως ο μόνος διαθέσιμος σέντερ φορ, ο Τζούρτζεβιτς, δεν είναι για να παίζει σ' ένα τόσο μεγάλο ματς, ειδικά μετά την εικόνα που παρουσίασε στον αγώνα με τον Πανιώνιο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι προβλέψεις της Opta για το Champions League: Πρώτο φαβορί η Μπαρτσελόνα, μόλις πέμπτη η Ρεάλ

Βόμβα από έρευνα εργαστηρίου: «Επεξεργασμένο το βίντεο με τη διπλή επαφή του Άλβαρες στο πέναλτι με Ρεάλ»

Αισιόδοξος ο Αντσελότι ότι ο Κουρτουά θα προλάβει το πρώτο ματς με την Άρσεναλ

Τη γλίτωσαν μόνο με πρόστιμο οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης για τους πανηγυρισμούς τους κόντρα στην Ατλέτικο

Επικό πρωτοσέλιδο της Equipe για τα 70 χρόνια από την ανακοίνωση του πρώτου Κυπέλλου Πρωταθλητριών

Οι ποινές με τις οποίες κινδυνεύουν οι τέσσερις παίκτες της Ρεάλ για τη συμπεριφορά τους κόντρα στην Ατλέτικο

Μαρτίνες: «Λιγότερη πίεση με Παρί, γιατί θα βρίζουν εμένα»

Έρευνα από την UEFA για πανηγυρισμούς των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης μετά την πρόκριση επί της Ατλέτικο

Άλβαρες: «Έχω δει χίλιες φορές τη φάση, δεν ακούμπησα δύο φορές την μπάλα»

Ατλέτικο: Καταγγέλλει την συμπεριφορά παικτών της Ρεάλ και ζητά την τιμωρία τους