Το 2010 ήταν ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα ο οποίος σκόραρε στο ντεμπούτο του σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Τούτη τη φορά ο Μάριο Μπαλοτέλι χαρίζοντας τη νίκη στην Ιταλία. Άλλωστε ξέρει από σημαντικά γκολ. Τα 11 από τα 13 τέρματα (σε 31 συμμετοχές) που έχει σημειώσει με το εθνόσημο έχουν επιτευχθεί σε επίσημα παιχνίδια.

Από το 2006

Πέρασαν οκτώ χρόνια από την τελευταία νίκη της Ιταλίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 2010 ήταν η μεγάλη απογοήτευση αφού αποκλείστηκε στην φάση των ομίλων. Το 2006 θριάμβευσε και σήκωσε για 4η φορά στην ιστορία της το βαρύτιμο τρόπαιο. Στα ημιτελικά νίκησε την Γερμανία με σκορ 2-0 (στην παράταση), ενώ στον δραματικό τελικό επικράτησε της Γαλλίας στην διαδικασία των πέναλτι. Από την άλλη η Αγγλία είχε να ηττηθεί σε πρεμιέρα από το 1986, από την Πορτογαλία (0-1).

Η φανέλα με το «9»

Ο Ντάνιελ Στάριτζ έγινε μόλις το δεύτερο «εννιάρι» που σκοράρει για την εθνική Αγγλίας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, από την πρώτη (και μοναδική ως και σήμερα) κατάκτησή τους το 1966. Είχε προηγηθεί ο Άλαν Σίρερ το 1998 στη Γαλλία.

Πίσω από τον Όουεν

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ πήρε θέση στην ενδεκάδα των «τριών λιονταριών» σε ηλικία 19 ετών και 188 ημερών. Μόνο ο Μάικλ Όουεν έχει πάρει φανέλα βασικού σε μικρότερη ηλικία. Το 1998 κόντρα στην Κολομβία σε ηλικία 18 ετών και 194 ημερών.

Παναγιώτης Σγαρδέλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube