Ακούς Κολομβία και σκέφτεσαι τον Φαλκάο.

Τον Χάμες Ροντρίγκες.

Με μεγαλύτερη δυσκολία τον Κουαδράδο.

Όχι, κάνεις λάθος!

Υπάρχουν κι άλλοι που αξίζουν τιμές, που ματώνουν τη φανέλα και που αποδεικνύονται ανά περιστάσεις και πιο σημαντικοί!

Ένας τέτοιος είναι ο Γέρι Μίνα: Ο σχεδόν απόλυτος πρωταγωνιστής ως τώρα της Κολομβίας στο Μουντιάλ και φυσικά της ημέρας.

Δεν τον ξέρεις; Δεν μπορεί…

Κάπου θα είχες ακούσει για τη μεταγραφή του πριν μερικούς μήνες στην Μπαρτσελόνα. Και ας έπαιξε ελάχιστο ως τώρα υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε…



Η ουσία είναι πως παίζει με την εθνική του και… κουβαλάει! Γίγαντας είναι, άλλωστε. Βλέπει τον κόσμο από τα 195 εκατοστά ο 23χρονος αμυντικός.

Και σήμερα ήταν ΠΑΛΙ εκεί για να πετύχει το… χρυσό γκολ των Λατινοαμερικάνων απέναντι στη Σενεγάλη (1-0). Διότι η ομάδα του χρειαζόταν μόνο νίκη (άσχετα αν η Πολωνία σκόραρε τελικά απέναντι στην Ιαπωνία και οι «καφετέρος» βολεύονταν και με «Χ») για να περάσει στην επόμενη φάση!

Πήδηξε ξανά στον… Θεό και με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-0. Έστειλε στην πρώτη θέση την Κολομβία και στα ουράνια όλο το έθνος του!



Και δεν ήταν η πρώτη φορά… Πριν τέσσερις μέρες είχε συμβεί κάτι ανάλογο! Ήταν αυτός που είχε ανοίξει το δρόμο (ξανά με κεφαλιά) στον «τελικό» με την Πολωνία (3-0).

Και να σκεφτεί κανείς πως στο πρώτο παιχνίδι των ομίλων ο Μίνα δεν είχε αγωνιστεί. Τότε που οι Κολομβιανοί δέχθηκαν δύο γκολ (παίζοντας από νωρίς με δέκα παίκτες) από τους Ιάπωνες και έχασαν.

Μπήκε μέσα, όμως, στα επόμενα δύο και η ιστορία έγραψε. Μηδέν πίσω εις διπλούν και δικά του γκολ μπροστά (όπως αυτό σήμερα) έφεραν απόλυτα δίκαια τα φώτα πάνω στον θηριώδη Μίνα!

Δείτε ξανά το γκολ του Μίνα που χάρισε πρόκριση και πρωτιά στην Κολομβία


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube