Το γεγονός έκανε τον γύρο των media, αλλά πλέον όλοι περιμένουν τις ανακοινώσεις σε σχέση με την Εθνική Ελλάδος. Η GCMFA ανακοίνωσε σήμερα την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνική Ομάδας Minifootball από τον Απόστολο Γκαϊφίλια.

Ο νέος προπονητής της Εθνικής καλείται να χτίσει την Εθνική Ελλάδος και να την οδηγήσει στην καλύτερη δυνατή πορεία, με δεδομένο μάλιστα ότι εκατομμύρια ελληνικά μάτια θα είναι στραμμένα πάνω στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο miniEURO 2013.

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Minifootball αν και δεν έχει πολλά χρόνια ιστορίας, έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές των φιλάθλων και το ενδιαφέρον τους θα είναι στραμμένο εκεί αναμφισβήτητα τον ερχόμενο Οκτώβριο, με δεδομένη μάλιστα την τηλεοπτική κάλυψή του τόσο στην Ελλάδα όσο και σε δεκάδες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Απόστολος Γκαϊφίλιας που θα έχει στο πλάι του τον Άγγελο Εμμανουηλίδη (ως πρώτο βοηθό) προέρχεται από το χώρο του ποδοσφαίρου σάλας και αποτελεί μάλιστα επί σειρά ετών ενεργό στέλεχος και της Εθνικής Ομάδας σάλας.

Βεβαίως το Minifootball είναι ένα πολύ διαφορετικό άθλημα με ξεχωριστές απαιτήσεις και με πολλές ομοιότητες και με το 11x11, όμως η πείρα του νέου τεχνικού και ο συσχετισμός σε επίπεδο τακτικής του Minifootball με το Futsal είναι οι βασικοί λόγοι της ανάθεσης σε εκείνον του δύσκολου αυτού αλλά παράλληλα ιδιαίτερα ελκυστικού έργου.

Η GCMFA ανακοίνωσε πως επίκειται ανακοίνωση για το όνομα του τεχνικού Διευθυντή, όμως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα είναι πρόσωπο δημοφιλές στο ευρύ κοινό και πιθανότατα προσφάτως αποστρατευμένος από το χώρο του ποδοσφαίρου 11x11.

Πώς θα συγκροτηθεί το φετινό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα;
Αυτό είναι ένα σημαντικό ερώτημα που «καίει» τους συμμετέχοντες του N’JOY UNI-League από όπου άλλωστε συγκεντρώνεται η Εθνική Ομάδα. Αν και την περσινή σεζόν η GCMFA αποφάσισε να χρίσει την Πρωταθλήτρια του N’JOY UNI-league ως Εθνική Ομάδα χωρίς να υπάρξουν τροποποιήσεις, δεν θα γίνει το ίδιο και φέτος. Η ανάληψη του Πανευρωπαϊκού από τη χώρα μας οδήγησε σε αλλαγές σχεδιασμού και την Εθνική Ομάδα η οποία θα αποτελείται πλέον από επίλεκτους παίχτες από το N’JOY UNI-League όλης της Ελλάδας, κάτι που θα γινόταν ούτως ή άλλως από την επόμενη σεζόν, αλλά οι εξελίξεις έφεραν την αλλαγή ένα χρόνο νωρίτερα. Αυτό αποτελεί ένα σπουδαίο νέο και μεγάλο κίνητρο για όλες τις ομάδες ώστε να εκπροσωπηθούν από έναν ή περισσότερους παίχτες τους στην Εθνική και οι κορυφαίοι λοιπόν θα είναι εδώ για την Ελλάδα μας το καλοκαίρι. Ο νέος τεχνικός αλλά και ο βοηθός του έχουν πλέον τα μάτια και τα μπλοκάκια τους ανοιχτά, τσεκάρουν παίχτες, είναι σε επικοινωνία με τους υπευθύνους όλων των πόλεων και θα καταλήξουν σε ένα ρόστερ περίπου 15 παιχτών που θα ανακοινωθεί στο τέλος Μαΐου. Η Πανελλήνια Τελική Φάση του N’JOY UNI-League στις 24-26 Μαΐου που θα συγκεντρώσει τις πρωταθλήτριες και δευτεραθλήτριες όλων των πόλεων θα αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλους τους παίχτες που οδήγησαν τις ομάδες τους στην Τελική Φάση.

Πώς και πότε θα πραγματοποιηθεί η προετοιμασία της Εθνικής;
Ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, η προετοιμασία θα σπάσει σε 2 στάδια: 1 βδομάδα μέσα στον Ιούλιο (πιθανότατα 15-21 Ιουλίου) και 2 βδομάδες αμέσως πριν το Πανευρωπαϊκό, (πιθανότατα 25 Σεπτεμβρίου - 9 Οκτωβρίου). Το 1ο στάδιο και το μεγαλύτερο μέρος του 2ου σταδίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα αλλά θεωρείται δεδομένο ότι θα δωθεί και κάποιος χρόνος προσαρμογής στο Ρέθυμνο. Για όλα αυτά βέβαια απομένουν ανακοινώσεις.

Στα των χορηγών
Η GCMFA μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα έχει ανακοινώσει τους υποστηρικτές της Εθνικής Ελλάδος πέρα από το N’JOY που είναι δεδομένο πως συνεχίζει να στηρίζει αυτό που πριν πολλά χρόνια ξεκίνησε και στέφθηκε με επιτυχία. Παρόλα αυτά όμως, αυτή η περίοδος είναι πάντα ιδιαίτερα σημαντική και για έναν ακόμα χορηγό: Πρόκειται για τη RED BULL η οποία ετοιμάζεται να τοποθετήσει τα ψυγεία της στους αγωνιστικούς χώρους του N’JOY UNI-League από όπου οι παίχτες θα μπορούν να δροσίζονται και να παίρνουν φτερά για τα κρίσιμα παιχνίδια τους ιδιαίτερα τώρα που ο υδράργυρος φλερτάρει επικίνδυνα με υψηλές θερμοκρασίες...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube