Ο ΠΑΟΚ στο… κακό σενάριο που αποκλειστεί από την Μάλμε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του Τσέλιε-Σάμροκ Ρόβερς στα playoffs του Europa League.

Η Τσέλιε ήταν πρωταθλήτρια Σλοβενίας, αλλά αποκλείστηκε στον δεύτερο προκριματικό του Champions League από τη σλοβακική Σλόβαν Μπρατισλάβα με συνολικό σκορ 6-1, αν και στον πρώτο γύρο είχε αποκλείσει με 7-1 τη Φλόρα από την Εσθονία. Η ομάδα που εδρεύει στην ομώνυμη πόλη και έχει χρώματα το μπλε και το κίτρινο, ενώ αγωνίζεται στο «Ζντέζελε» των 13.000 θεατών. Το φετινό ήταν το δεύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία της, ενώ έχει πάρει και ένα Κύπελλο. Προπονητής της ομάδας είναι ο Ισπανός Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίος είχε αγωνιστεί το 2010/11 στον Ολυμπιακό. Πιο ποιοτικός παίκτης της θεωρείται ο διεθνής Σλοβένος δεξιός μπακ Ζαν Κάρνιτσνικ, αλλά και ο δανεικός από τον Ολυμπιακό 22χρονος εξτρέμ Ιβάν Μπρίνιτς.

Η Σάμροκ Ρόβερς έχει πάρει 21 πρωταθλήματα στην Ιρλανδία και τέσσερα από αυτά σερί, ενώ έχει και 25 Κύπελλα. Ιδρύθηκε το 1899, εδρεύει στο νότιο Δουβλίνο και έχει γήπεδο το «Tallaght», 10.500 θεατών, ενώ χρώματά της είναι το πράσινο και το άσπρο. Προπονητής της είναι ο 39χρονος Στίβεν Μπράντλεϊ, ενώ πιο γνωστός παίκτης της είναι ο 28χρονος διεθνής Ιρλανδός μεσοεπιθετικός Τζακ Μπιρν. Στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League απέκλεισε την ισλανδική Βίκινγκουρ με 2-1 και 0-0, αλλά αποκλείστηκε στη συνέχεια από τη Σπάρτα Πράγας με δύο ήττες, 0-2 και 4-2. Στο τρέχον πρωτάθλημα Ιρλανδίας είναι τρίτη με 37 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 7 ήττες) και στο -10 από την πρωτοπόρο Σέλμπουρν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.