Ο Άγιαξ χρειάστηκε να περάσει τρεις προκριματικούς γύρους από τη ζώνη των μη πρωταθλητών για να φτάσει μέχρι τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτα ξεπέρασε το εμπόδιο της Στουρμ Γκρατς με δύο νίκες, πρώτα 2-0 εντός έδρας και 3-1 εκτός έδρας. Στον 3ο προκριματικό γύρο ο «Αίαντας» απέκλεισε με εκτός έδρας ισοπαλία 2-2, ενώ προηγήθηκε 2-0 τη Σταντάρ Λιέγης, αφού στη ρεβάνς την κατέβαλε με 3-0.
Στα πλέι-οφ του Champions League, το εμπόδιο που ξεπέρασε ήταν αυτός της Ντιναμό Κιέβου, με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι στο Amsterdam Arena, ενώ στη ρεβάνς το 0-0 δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, αφού ο Άγιαξ είχε τρομερές ευκαιρίες για μια ευρεία νίκη, αλλά αυτό δεν του στέρησε την πρόκριση.
Ο Άγιαξ έρχεται από μια σεζόν πολύ άσχημη στην Ευρώπη, αφού έμεινε εκτός συνέχειας τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και στο Europa League και έτσι δεν έπαιξε σε όμιλο ευρωπαϊκών διοργανώσεων, μη δίνοντας συνέχεια στην εκπληκτική πορεία για τον τελικό του Europa το 2017. Φέτος αναγκάστηκε να βάλει το χέρι στο ταμείο της για μεταγραφές, δίνοντας 16εκ ευρώ για τον Μπλιντ, αλλά και περίπου 11.5 εκ. για να εντάξει από την Σαουθάμπτον στο δυναμικό της, τον Ντούσαν Τάντιτς που ήταν κινητήριος μοχλός στους αγώνες των προκριματικών.
Ακόμα πήρε τον αριστερό μπακ, Μπαντέ από την Μαλίν, αλλά και τον Ολλανδομαροκινό μεσοεπιθετικό, Ζακάρια Λαμπιάντ, από την Ουτρέχτη που έκανε θραύση πέρσι με τα χρώματα της Ουτρέχτης με 17 τέρματα και 12 ασίστ. Aντίθετα τον δρόμο προς τη Ρώμη, πήρε ο Τζάστιν Κλάιφερτ, για κάτι παραπάνω από 17εκ ευρώ.
Η... ταυτότητα του Άγιαξ:
Βαθμολογία στην UEFA: 31
Πως προκρίθηκε στο Champions League: Νικητής των πλέι-οφ στην Ολλανδία, απέκλεισε Στουρμ, Σταντάρ και Ντιναμό Κιέβου
Μεγαλύτερη διάκριση στη διοργάνωση: ΝικητήςΧ4 (τελευταία φορά 1994-95)