Ο Αντουάν Γκριζμάν ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εθνική ομάδα της Γαλλίας, με τον Ντιντιέ Ντεσάν να σχολιάζει την απόφαση του 33χρονου μεσοεπιθετικου.

Ο πολύπειρος προπονητής αποθέωσε τον άσο της Ατλέτικο Μαδρίτης, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην «πλούσια» ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου, ενώ στάθηκε στον αλτρουισμό που έδειχνε με κάθε ευκαιρία που του παρουσιαζόταν, αλλά και στον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξε στις πρόσφατες επιτυχίες της εθνικής Γαλλίας!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας:

«Μετά από μακρά σκέψη, ο Γκριζμάν αποφάσισε να βάλει τέλος στη φανταστική διεθνή του καριέρα. Είχαμε μια μεγάλη συζήτηση πρόσφατα για αυτό το θέμα. Από το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα, πριν από 10 χρόνια, διατηρούμε μια σχέση εμπιστοσύνης.

Ποτέ δεν είναι εύκολο να αποχαιρετήσεις την εθνική ομάδα, πόσο μάλλον όταν την έχεις υπηρετήσει τόσο καλά όσο ο Γκριζμάν. Χρειάζεται θάρρος, διαύγεια και ειλικρίνεια για να πάρεις αυτή την απόφαση.

Με την ποδοσφαιρική του καριέρα να μην έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ο Γκριζμάν ήταν και παραμένει ένα... μνημείο του γαλλικού ποδοσφαίρου, ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του. Πέρα από τα 44 γκολ και τις 30 ασίστ του, η συμμετοχή του σε όσα έχουμε πετύχει την τελευταία δεκαετία ήταν τεράστια. Δείχνοντας αλτρουισμό που βλέπεις σπάνια σε επιθετικούς, ο Αντουάν πάντα τιμούσε το ποδόσφαιρο και την μπλε φανέλα με την παρουσία του. Ποτέ δεν προσπάθησε να κοροϊδέψει.

Άκουσα την απόφασή του με μεγάλη συγκίνηση. Έχει ειπωθεί συχνά ότι ο Γκριζμάν είναι ο αγαπημένος μου. Είχαμε όντως δημιουργήσει μια πολύ δυνατή σχέση, η οποία θα παραμείνει ανέπαφη. Από τα βάθη της καρδιάς μου, σε ευχαριστώ για τα πάντα, Γκρίζου μου».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube