· Μία, επιπρόσθετη, παρατήρηση από τα δύο πρώτα φιλικά του Ολυμπιακού, με τον Άγιαξ (0-1) και τη Μέχελεν (2-0), που έγιναν με απαίτηση του Μεντιλίμπαρ κολλητά μέσα σε δύο ημέρες-όπως το ίδιο θα συμβεί και με τα άλλα δύο φιλικά στην Ολλανδία (Παρασκευή με Αλ Κατσίγια και Σάββατο με Νάιμεγκεν), αλλά και σε εκείνα στην Ιταλία (2.8 με Τερνάνα και 3.8 με Ρόμα), ενώ πολύ κοντινά θα είναι και τα δύο τελευταία φιλικά, στις 8.8 με Νότιγχαμ και στις 10.8 με Άρη Λεμεσού!

· Ο Ολυμπιακός λοιπόν είχε κατά βάση δύο καλά διαστήματα σε αυτά τα δύο πρώτα του τεστ κατά την προετοιμασία του: το β΄ ημίχρονο με τον Άγιαξ, στο οποίο άξιζε να ισοφαρίσει και το α΄ ημίχρονο με τη Μέχελεν, στο οποίο δίκαια προηγήθηκε με 2-0. Ποιο ήταν το κοινό σημείο των δύο αυτών καλών ημιχρόνων της ομάδας; Ότι έπαιξαν έξι-εφτά ίδιοι παίκτες σε αυτές τις δύο καλές περιόδους των παιχνιδιών του. Και κάνω τώρα την σχετική παρατήρηση, για να δω κατά πόσο αυτό θα το μετρήσει ο Βάσκος προπονητής στην κατάρτιση της ενδεκάδας του τρίτου φιλικού η, γενικά αν ξαναδούμε το ίδιο πράγμα με τους ίδιους πρωταγωνιστές.



· Οι παίκτες αυτοί είναι ο δεξιός στόπερ Ρέτσος, ο Ρόντινεϊ, που στο ένα καλό ημίχρονο ήταν δεξί μπακ και στο άλλο καλό ημίχρονο ήταν δεξί εξτρέμ (!), ο αριστερός μπακ Ορτέγκα, ο αριστεροπόδαρος κεντρικός χαφ Μουζακίτης και ο Ζέλσον, που έπαιζε άλλοτε στα πλάγια της επίθεσης, άλλοτε πίσω από τον φορ και άλλοτε σέντερ φορ.

· Μπορούμε δε να βάλουμε και δύο ακόμη «ερυθρόλευκους» περίπου στην ίδια μοίρα: τον Μπιανκόν που έπαιξε στο μισό καλό ημίχρονο του πρώτου φιλικού και στο καλό ημίχρονο του δεύτερου φιλικού. Κι ένα ακόμη παιδί από την Κ19, ο Παπακανέλλος, ο οποίος ήταν σε όλο το καλό ημίχρονο του δεύτερου φιλικού και στο μισό καλό ημίχρονο του πρώτου φιλικού.

· Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Μεντιλίμπαρ στηριχθεί στο τρίτο φιλικό κυρίως σε αυτούς τους παίκτες, που ώθησαν την ομάδα στην καλή της απόδοση στα δύο πρώτα φιλικά.



· Και κάτι τελευταίο: ο έμπειρος Ισπανός γκολκίπερ Αντριάν έφυγε από τη Λίβερπουλ και πήγε στην Μπέτις, με την οποία θα παίξει στη νέα σεζόν στο Κόνφερενς Λιγκ, διοργάνωση την οποία κατέκτησε τον περασμένο Μάιο ο Ολυμπιακός κι ένα χρόνο πριν η Γουέστ Χαμ. Με τον Αντριάν να κάνει δηλώσεις στην παρουσίαση του και να λέει μεταξύ άλλων: «Ελπίζω να καταφέρω να κερδίσω ένα τίτλο με την Μπέτις, που με έκανε τον παίκτη που είμαι Δεν νομίζω ότι ο Ολυμπιακός η, η Γουέστ Χαμ έχουν καλύτερη ομάδα από την Μπέτις».

· Για να δούμε! Πόσο εύκολο θα είναι...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ολυμπιακός: Οι αλλαγές του Μεντιλίμπαρ και η δικαίωση μίας αιρετικής άποψης!

Ολυμπιακός: Το καλύτερο και το χειρότερο διάστημα στο παιχνίδι του!

Ο Ολυμπιακός τα περιμένει όλα από τον Ελ Κααμπί! Υπάρχει, όμως, ελπίδα και από άλλον…

Γεμάτο γήπεδο οι διεθνείς είχαν να δουν από το…Καραϊσκάκη πάλι!

Ολυμπιακός: Δέκα κουβέντες για Κάρμο, Ρέτσο, Ορτέγκα και γενικά την άμυνα

Ολυμπιακός: «Ο Κάρμο στον Ελ Κααμπί» και τα δύο 0-0 με την ίδια ευκαιρία του Μαροκινού!

Ολυμπιακός: Τρεις καθαρές ευκαιρίες ίσον 3-0! Και τρεις καθαρές ευκαιρίες ίσον 0-0!

Ολυμπιακός: Tο δεύτερο ντέρμπι που δεν του «κάθεται» στο 90' και η ανάλυση της μεγάλης χαμένης ευκαιρίας

Η διαχρονική κυριαρχία του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και οι «άλλες» στροφές των Ελ Κααμπί και Ρόντινεϊ

Ο Ολυμπιακός, το ντέρμπι και οι Μεντιλίμπαρ, Ζέλσον, Ολιβέιρα και Τσικίνιο!