Πριν από το τέλος του 2019, το ισπανικό μπάσκετ θα έχει το δικό του «Hall of Fame», στο οποίο θα εισέρχονται άνθρωποι της καλαθοσφαίρισης με σημαντική πορεία σε διεθνές ή συλλογικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χόρχε Γκαρμπαχόθα και ο διευθυντής της εφημερίδας «As» Βιθέντε Χιμένεθ ανακοίνωσαν την μεταξύ τους συμφωνία.

Το «Hall of Fame» θα έχει επτά κατηγορίες: παίκτες, προπονητές, διαιτητές, ομάδες, διεθνή, ανθρώπους που έχουν συνεισφέρει στο άθλημα και «εις μνήμην».

Η πρώτη βράβευση θα γίνει πριν από το τέλος του 2019 και θα αφορά δώδεκα νικητές σε έξι κατηγορίες (παίκτες, προπονητές και διαιτητές που έχουν αποσυρθεί, συνεργάτες, ομάδες και διεθνείς). Ωστόσο ο αριθμός των ατόμων που θα εισέρχονται στο «σαλόνι της φήμης» κάθε χρόνο θα είναι μεταβλητός.

Τους υποψηφίους θα αναδεικνύει μια επιτροπή από 13 μέλη, τα οποία θα προέρχονται από όλα τα επίπεδα (ο πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού, παίκτες, η ACB, γυναικείες ομάδες, προπονητές, διαιτητές και τρεις εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και της «As», συμπεριλαμβανομένου του προέδρου και του διευθυντή της αντίστοιχα).

Ο Χόρχε Γκαρμπαχόθα δήλωσε: «Ήταν η σωστή στιγμή να γίνει, καθώς έχουμε ζήσει το καλύτερο καλοκαίρι όλων των ομάδων μας (σ.σ. η Ισπανία κέρδισε το Ευρωμπάσκετ στις γυναίκες και το Παγκόσμιο Κύπελλο στους άνδρες) και δεν είναι τυχαίο. Οφείλουμε να τιμούμε και να ευχαριστούμε κάθε χρόνο όλους τους ανθρώπους που με το έργο τους έχουν κάνει το ισπανικό μπάσκετ παγκοσμίως πετυχημένο, με πρεστίζ και οργάνωση. Η ‘’As’’ είναι ο τέλειος συνεργάτης για αυτή την πρωτοβουλία».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube