Μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλους τους εκπαιδευτικούς μπορεί να αποτελέσει η προσωπική ζωή του Μαραντόνα, όπως τόνισε ο Γιάννης Δαρδαμανέλης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.
«Πρέπει να παρακάμψουμε τα αρνητικά, είναι ένα έργο – ένα γκράφιτι που μπορεί να δώσει ένα βήμα στους εκπαιδευτικούς για να κάνουν συζητήσεις με τα παιδιά μας», τόνισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς και πρόσθεσε:
«Είναι καλό να γίνονται τέτοιες κουβέντες και να μην είμαστε αποστειρωμένοι».
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Δαρδαμανέλης στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Βάιο Τσούτσικα
«Δεν υπάρχει απόφαση Δ.Σ. στο Δήμο. Δεν είναι και θέμα του Δημοτικού συμβουλίου, είναι θέμα των σχολικών επιτροπών. Το θέμα είναι πως δεν έγινε τυπολατρικά. Μία τοποθέτησή μου σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό ήταν, σε ερώτηση αν θα σβηστεί ή όχι.
Σε θέματα πολιτισμού και τέχνης δεν πρέπει να είμαστε αυστηροί. Έγιναν δύο γκράφιτι σε δύο σχολεία. Το ένα τελείως καλλιτεχνικής μορφής, που είχε την παράσταση της Αργώ με το καράβι του Ιάσωνα που είναι το σήμα του Δήμου Καλαμαριάς.
Το μεράκι του Ηλία Στύλου, ο οποίος αφιλοκερδώς είχε κάνει τα δύο προηγούμενα γκράφιτι. Πήρε την πρωτοβουλία και προχώρησε σε ένα ακόμα γκράφιτι, αυτό του Μαραντόνα, σε ένα θέμα που μας απασχόλησε πολύ το προηγούμενο διάστημα. Πρέπει να παρακάμψουμε τα αρνητικά, είναι ένα έργο – ένα γκράφιτι που μπορεί να δώσει ένα βήμα στους εκπαιδευτικούς για να κάνουν συζητήσεις με τα παιδιά μας.
Πώς ένας άνθρωπος από τα αλώνια πήγε στα σαλόνια, να μιλήσουν για τα λάθη και τα πάθη του που τον έφτασε εκεί που τον έφτασε. Είναι ένα γκράφιτι που γεννάει κουβέντα και μπορείς να σταθείς ως εκπαιδευτικός για να συζητήσεις με τα παιδιά. Είναι καλό να γίνονται τέτοιες κουβέντες και να μην είμαστε αποστειρωμένοι.
Τώρα όλα τα παιδιά έχουν ένα κινητό, ή τάμπλετ ή ηλεκτρονικό υπολογιστή. Και ας μην ξεχάσουμε, ότι όλο αυτό γίνεται σε ένα πλαίσιο όλοι μας και τα παιδιά μας να σεβόμαστε τον κοινόχρηστο χώρο.
Βρισκόμαστε σε μία περιοχή που δεν έχουμε χώρους και δεν έχουμε παιδικές χαρές, οι οποίες το προηγούμενο διάστημα άνοιξαν και δεν υπάρχει κανένας σεβασμός.
Ας κάνουμε ο καθένας εθελοντικά, να δώσουμε το ταλέντο ή το χρόνο μας, να βελτιώσουμε έναν χώρο ή μία παιδική χαρά. Έστω να σεβαστούμε ένα χώρο και να μην τον καταστρέψουμε με τον οποιονδήποτε τρόπο.
Δεν είχα κάποια επικοινωνία με την κ. Λιάκου, σήμερα θα μιλήσω. Με την προσωπική του Μαραντόνα μπορεί να διαφωνήσω. Θα υπάρχουν κάποια τέτοια ζητήματα. Έχει έρθει σε επαφή με την αντιδημαρχεία τεχνικών έργων που είχε την πρωτοβουλία να προχωρήσει σε κάποια έργα. Μπορεί οι ενστάσεις να ήταν έντονες στην κοινωνία για το συγκεκριμένο γκράφιτι. Οι ενστάσεις αφορούν πως το γκράφιτι έγινε σε ένα δημοτικό, όπου είναι μία τρυφερή ηλικία».