Αν ψάχνεις λόγους για να παρακολουθήσεις το Κόπα Αμέρικα, οι αγώνες του οποίου θα μεταδοθούν από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, και μόνο μια ματιά στην κορυφαία επιθετική γραμμή του κόσμου αρκεί. Δύο από τα περίλαμπρα μέλη της θα είναι εκεί: Μέσι και Νειμάρ.

Αντίπαλοι πια αλλά παρόντες στα γήπεδα της Χιλής λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της θριαμβευτικής τους σεζόν σε συλλογικό επίπεδο με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί θα είναι και άλλοι λαμπροί αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου σαν τους Χάμες Ροδρίγες, Αλέξις Σάντσες, Σέρχιο Αγουέρο, Αρτούρο Βιδάλ, Τιάγκο Σίλβα, Ανχελ Ντι Μαρία, Ραδαμέλ Φαλκάο, Εντίνσον Καβάνι…

Και μόνο από την παράθεση των ονομάτων καταλαβαίνει κανείς το θέαμα που υπόσχεται στους τηλεθεατές η διοργάνωση που αρχίζει στα γήπεδα της Χιλής. Και δεν είναι μόνο αυτοί. Υπάρχουν πολλοί ακόμη, όχι ίσως τόσο λαμπεροί, αλλά διψασμένοι για διάκριση και «αναγκασμένοι» να απαντήσουν ο καθένας σε μια πρόκληση…

Πάμπλο Αρμέρο – Κολομβία – Αριστερός μπακ



Από το εντυπωσιακό ξεκίνημά του στη Νάπολι τον Γενάρη του 2013 και μέχρι σήμερα ο Κολομβιανός ψάχνει να βρει ένα νέο σημείο εκκίνησης στην καριέρα του. Γι’ αυτό και πήρε την απόφαση να μετακομίσει στη Βραζιλία στα 28 του. Παίκτης της Φλαμένγκο πλέον ο Αρμέρο θα είναι κίνδυνος – θάνατος για κάθε άμυνα που του αφήσει χώρο να επιτεθεί από την αριστερή πλευρά. Κακός ανασταλτικά αλλά θανάσιμα επικίνδυνος από τη μέση και μπροστά χάρις στην μεγάλη εκρηκτικότητά του, την καλή του ντρίπλα αλλά και την εξαιρετική του τελική πάσα – σέντρα!

Φρίκσον Εράσο – Εκουαδόρ – Κεντρικός αμυντικός



Οι πολλές αλλαγές στην τεχνική ηγεσία του Εκουαδόρ από το φινάλε του Μουντιάλ μέχρι σήμερα δεν έχουν επιτρέψει στην ομάδα να διαμορφώσει ένα νέο αγωνιστικό προφίλ. Ο Γκουστάβο Κιντέρος ακόμα προσπαθεί να βρει τα στηρίγματά του εντός της 11άδας και γι΄αυτό ρίχνει το βάρος του – ενόψει Κόπα Αμέρικα – στη στελέχωση της αμυντικής του γραμμής. Ο πανύψηλος Φρίκσον (1.92) της Σάντος αναμένεται, λοιπόν, να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Δυναμικός, δουλευταράς και με έφεση στο ψηλό παιχνίδι ο Εράσο θα κάνει υπερωρίες στα γήπεδα της Χιλής.

Εουτζένιο Μένα – Χιλή – Αριστερό μπακ



Έπαιξε μεγάλη μπάλα στο Μουντιάλ, αναμένεται να το πράξει και στο Κόπα Αμέρικα εντός έδρας. Πραγματικός δυναμίτης ψοφάει για να παίζε στην κόντρα, μπορεί να τρέξει αμέτρητες φορές το γήπεδο πάνω κάτω και δεν αφήνει αντίπαλο ήσυχο με τα συνεχή του τάκλιν. Εξαιρετικός και όταν η Χιλή θα παίζει με τρεις στην άμυνα αλλά και τέσσερις ο Μένα ψιθυρίζεται ότι αν δεν έχει κάρτες ή κάποιον τραυματισμό θα παίξει σε όλα τα ματς χωρίς να χάσει ούτε λεπτό!

Τζέφερσον Μοντέρο – Εκουαδόρ - Επιθετικός



Αν ο Εράσο είναι το βασικό στήριγμα του Κιντέρος στην άμυνα του Εκουαδόρ, ο Μοντέρο είναι η μόνη του ελπίδα για την «παραγωγή» ποδοσφαίρου. Εξαιρετική η παρουσία του στη Σουόνσι αλλά… Μικρά προβλήματα τραυματισμών τον πήγαν πίσω. Ελπίδα, λοιπόν, του κόουτς της ομάδας είναι να μείνει ο παίκτης του υγιής για να μπορέσει να προσφέρει δημιουργικά, καλύπτοντας κατά το δυνατόν και την απουσία του Αντόνιο Βαλένσια. Με άλλα λόγια; Αν δεν πάρει μπρος ο Τζέφερσον, το Εκουαδόρ θα εγκαταλείψει τη Χιλή νωρίτερα του αναμενομένου.

Κασεμίρο – Βραζιλία – Κεντρικός χαφ



Άλλη μια νέα είσοδος στη Βραζιλία. Εντυπωσίασε με τη φανέλα της Πόρτο, ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης και εξαιτίας του τραυματισμού του Λουίζ Γκουστάβο βρίσκεται μια ανάσα από τη βασική 11άδα του Ντούνγκα στο Κόπα Αμέρικα. Δεν περίμεναν πολλοί να τον δουν σε ρόλο πρωταγωνιστικό στα γήπεδα της Χιλής, ωστόσο μοιάζει να έχει όλα τα στοιχεία να παίξει τον ρόλο του αμυντικού χαφ της «Σελεσάο». Έχει και τη μεγάλη ευκαιρία να ξεχωρίσει…

Κάρλος Μπάκα – Κολομβία - Επιθετικός



Μαζί με τον Τεόφιλο Γκουτιέρες οι βασικοί υποψήφιοι για τον ρόλο του παρτενέρ του Φαλκάο στην 11άδα της Κολομβίας, μιας και ο Τζάκσον Μαρτίνες λογίζεται ως 4ος επιθετικός της αποστολής. Προέρχεται από μία ακόμα εντυπωσιακή χρονιά με την Σεβίλλη, με την οποία σκόραρε 20 φορές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και 2 στον τελικό του Europa League, κατακτώντας και τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης. Έχει απίστευτη κίνηση στον χώρο μεταξύ άλλων, γεγονός που επιτρέπει στον Χάμες Ροδρίγες να επιχειρεί τις εκπληκτικές κάθετες πάσες του.

Τσαρλς Αράνγκουιζ – Χιλή – Κεντρικός χαφ



Μπορείς να τον πεις και το τέλειο πακέτο για τα χαφ. Διαθέτει εκπληκτικά αθλητικά προσόντα και εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Ένα από τα προσωνύμια που κουβαλά είναι ο «Αρτούρο Βιδάλ των φτωχών» ενώ σίγουρα αποτελεί τον ιδανικό παρτενέρ του χαφ της Γιουβέντους. Ποδοσφαιρική μετοχή που βρίσκεται σε κατακόρυφη άνοδο και παίκτης που αναγκάζει πολλούς να σκέφτονται πώς είναι δυνατόν να μην έχουν κάνει ήδη κίνηση γι’ αυτόν κορυφαία κλαμπ της Αγγλίας. Εκεί, βλέπετε, το ταλέντο του και οι φυσικές του δυνάμεις θα αξιοποιούταν στο μέγιστο βαθμό.

Χοσέ Μαρία Χιμένες – Ουρουγουάη – Κεντρικός αμυντικός



Τον βρήκε στην Ντανούμπιο η Ατλέτικο Μαδρίτης πριν δύο χρόνια, τον άρπαξε έναντι πινακίου φακής και ήδη τον έχει μετατρέψει στον επόμενο μεγάλο σέντερ μπακ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Στα 20 του χρόνια έχει εκτοξεύσει την αξία του πάνω από τα 13 εκατομμύρια ευρώ ενώ ήδη αποτελεί το ιδανικό ταίρι του Ντιέγο Γκοδίν στο κέντρο της άμυνας των «ροχιμπλάνκος». Απίστευτα δυναμικός, εξαιρετικά αποτελεσματικός στα τάκλιν του και ουσιαστική απειλή στις στημένες φάσεις ο Χοσέ Μαρία Χιμένες είναι ο αμυντικός που αναμένεται να ξεχωρίσει στα γήπεδα της Χιλής.

Ρομπέρτο Φιρμίνο – Βραζιλία - Επιθετικός

Μπορεί να μην είναι ο επιθετικός με την τεράστια παραγωγή στην επίθεση, είναι, όμως, ο παίκτης που επέλεξε ο Ντούνγκα για παρτενέρ του Νειμάρ. Ο Φιρμίνο που, πάντως, έχει ήδη προλάβει να σκοράρει δις στις 5 πρώτες του συμμετοχές με τη «Σελεσάο», αναλαμβάνει την υποχρέωση να δημιουργήσει χώρο για τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα και να πάρει – σε αυτό – καλύτερο βαθμό από τον αντίστοιχο του Φρεντ στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube