Τέσσερα χρόνια μετά το Inception και δύο μετά το Dark Knight Rises, o Κρίστοφερ Νόλαν επιστρέφει και μας παρουσιάζει την πιο φιλόδοξη ταινία του.

Το Interstellar.

O 44χρονος σκηνοθέτης μας μεταφέρει σε ένα μέλλον όπου το περιβάλλον έχει καταστραφεί, και η τροφή γίνεται όλο και πιο σπάνιο αγαθό, ένα ταξίδι πέρα από το γαλαξία είναι το μόνο που μπορεί να προσφέρει ελπίδα στην ανθρωπότητα.



Πρωταγωνιστεί ο Μάθιου Μακόναχι στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Λίγους μήνες μετά το όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου που κέρδισε για το Dallas Byers Club αλλά και την εκπληκτική του ερμηνεία στο τηλεοπτικό True Detective.

Το Interstellar εξιστορεί τις περιπέτειες μιας ομάδας εξερευνητών, οι οποίοι αναλαμβάνουν την πιο σημαντική και ηρωική αποστολή στην ανθρώπινη ιστορία: να ταξιδέψουν, μέσω μιας πύλης στο χρόνο, πέρα από τους φυσικούς περιορισμούς, για να ανακαλύψουν αν η ανθρωπότητα έχει μέλλον ανάμεσα στα αστέρια.

O Μακόναχι έχει τον ρόλο του πιλότου, ο οποίος συνειδητοποιεί πως η αγάπη είναι το μόνο πράγμα που ξεπερνάει το χρόνο και το χώρο, όταν αφήνει πίσω τα δύο του παιδιά για να ηγηθεί της αποστολής διάσωσης της ανθρωπότητας.

Μαζί του, στο γεμάτο αστέρια καστ της ταινίας , βρίσκουμε τη βραβευμένη με Όσκαρ Αν Χάθαγουεϊ , την υποψήφια για Όσκαρ Τζέσικα Τσαστέιν και τον βραβευμένο με Όσκαρ Μάικλ Κέιν.



Το Interstellar που έρχεται στους Ελληνικούς κινηματογράφους στις 6 Νοεμβρίου στα Village Cinemas, είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, αγγίζοντας τα 170 λεπτά.



Περισσότερες λεπτομέρειες για την ταινία:

Το INTERSTELLAR υπόσχεται ένα επικό ταξίδι στα αστέρια, μέσω τεχνικών που το κάνουν να μοιάζει αληθινό σε κάθε επίπεδο στη μεγάλη οθόνη. Για τον Νόλαν, η ύπαρξη του ρεαλιστικού στοιχείου σε μια ταινία είναι ύψιστης σημασίας. Ο Νόλαν μαζί με τoν production designer, Νέιθαν Κρόουλι, ήθελαν το επιστημονικό στοιχείο να είναι ελεγχόμενο και προσγειωμένο. Για την παραγωγή του INTERSTELLAR, το συνεργείο συμπεριέλαβε αστροναύτες, όπως η Μάρσα Άιβινς, και επισκέψεις στο Επιστημονικό Κέντρο της Καλιφόρνια.

Η ιδέα ήταν πως κάθε τι που θα χρησιμοποιούταν για τη παραγωγή της ταινίας, θα έπρεπε να είναι αληθινό, όσο αληθινός είναι και ο κόσμος στον οποίο ζούμε. “Δεν ζούμε σε έναν λαμπερό, ψεύτικο κόσμο”, όπως λέει ο ΜακΚόναχι. Αντί να δημιουργηθούν ψηφιακά, τα ρομπότ κατασκευάστηκαν από τον ηθοποιό Μπιλ Έργουιν, μέλος του καστ, ο οποίος ειδικεύεται στο να “δίνει ζωή” σε άψυχα αντικείμενα.

“Στην παραγωγή, δεν χρησιμοποιώ ποτέ green screens”, χαμογελάει ο Νόλαν. “Προσπαθούμε να διατηρούμε το ρεαλιστικό στοιχείο όσο περισσότερο γίνεται, κυρίως για
την εμπειρία του καστ. Απλά εφέ, όπως αντανακλάσεις στα διαστημικά κράνη, δίνουν στους ηθοποιούς την αίσθηση πως ο κόσμος στον οποίο πρωταγωνιστούν είναι αληθινός και
χειροπιαστός.” Παρόλ’ αυτά, το ρεαλιστικό στοιχείο πολλές φορές δεν ήταν ό,τι πιο άνετο για το καστ της ταινίας..! Η ενδυματολόγος Μέρι Ζόφρες δηλώνει πως οι διαστημικές στολές που σχεδίασε για τους σκοπούς της ταινίας συνδύαζαν το ρεαλιστικό στοιχείο με την ελκυστικότητα, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστικό για τους ηθοποιούς να τα φορούν.

“Τους πήρε λίγο καιρό να τις συνηθίσουν. Είναι πολύ βαριές: η κάθε στολή μπορεί να ζυγίζει από 9 ως 13,5 κιλά!”. Η Χάθαγουεϊ προσθέτει πως υπήρξαν φορές που αισθανόταν
κλειστοφοβικά φορώντας τη.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Ισλανδία, όπου ο Νόλαν και το συνεργείο του είχαν γυρίσει το BATMAN BEGINS. Η τοποθεσία ήταν ιδανική και “επική” όπως τη χαρακτηρίζει
ο Νόλαν, αφού έβγαζε την αίσθηση του μακρινού και του ξένου, όπως είναι ο παγωμένος πλανήτης στον οποίο ταξιδεύουν ο ΜακΚόναχι, η Χάθαγουεϊ και η υπόλοιπη ομάδα των
εξερευνητών, με σκοπό να σώσουν την ανθρωπότητα.

“Όσο πιο ασυνήθιστο και ακραίο θα ήταν το μέρος όπου θα γυρίζαμε την ταινία, τόσο πιο αληθινό θα ήταν το αποτέλεσμα”, σχολιάζει ο Νόλαν. Οι συνθήκες των γυρισμάτων ήταν εξίσου ακραίες. “Στις 15 Σεπτεμβρίου, καθώς γυρίζαμε την ταινία, ξεκίνησε ένας δυνατός αέρας ο οποίος 4 κατέληξε στη μεγαλύτερη ανεμοθύελλα που μπορούσαμε να φανταστούμε, και διήρκησε δύο μέρες”, θυμάται ο Νόλαν. “Η μανία του τυφώνα δεν μας πτόησε όμως. Συνεχίσαμε τα γυρίσματα, εκτός κι αν η ομάδα ασφαλείας μας συμβούλευε το αντίθετο”.

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν
Πρωταγωνιστούν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Αν Χάθαγουεϊ, Τζέσικα Τσαστέιν, Μάικλ Κέιν, Έλεν Μπέρστιν, Κέισι Άφλεκ, Γουές Μπέντλεϊ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube