Με ψυχή και με σπουδαία «ανατροπή» στο φινάλε, η Ρεάλ νίκησε την Μπαρτσελόνα 81-80 με τρίποντο του Τζέισι Κάρολ στα 2’’ πριν το φινάλε στο «Vizink Center» στον δεύτερο τελικό της ACB και έκανε το 2-0 στη σειρά, που μεταφέρεται την Τετάρτη στην Καταλονία για το τρίτο ματς, που ίσως κρίνει τον φετινό τίτλο.

Όλα τα λεφτά ήταν η προσπάθεια της Ρεάλ να «γυρίσει» την κατάσταση κόντρα σε μία ομάδα που ήλεγχε πλήρως την κατάσταση στο πρώτο ημίχρονο και έφτασε στο +10 και το διατηρούσε σταθερά σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου, έχοντας τον Ερτέλ σε μεγάλη μέρα στην περιφέρεια και περισσότερες λύσεις από την ομάδα του Πάμπλο Λάσο.

Στην επανάληψη, η Ρεάλ βρήκε λύσεις από την περιφέρεια και κατάφερε να μειώσει και στην τέταρτη να ισοφαρίσει προσωρινά σε 62-62 με σερί από τους γκαρντ και τις βολές. Εκεί, οι «μερένχες» βρήκαν τις λύσεις μέσα και έξω από τη ρακέτα και ξέφυγαν με +7 και με 65-74. Ο Κάρολ έδωσε τις λύσεις και φτάσαμε στο τελευταίο λεπτό.

Ο Γιουλ και ο Ράντολφ έφεραν το 77-79 και ο Κλαβέρ ευστόχησε σε μία βολή για το 77-80. Ο Γιουλ κέρδισε φάουλ, ευστόχησε στη μία βολή (78-80) και έχασε τη δεύτερη. Όμως, ο Ρούντι πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, έδωσε την μπάλα στον Γιουλ, που είδε απέναντι σε καλύτερη θέση τον Κάρολ, που με προσποίηση «άδειασε» τον αντίπαλό του και ευστόχησε σε τρίποντο για το τελικό 81-80.

Ο Κάρολ ήταν πρώτος σκόρερ των «μερένχες» με 25 πόντους, έχοντας 7/9 σουτ, ενώ ο Ερτέλ με 30 πόντους δεν έφτασε για τους κυπελλούχους Ισπανίας.


Δεκάλεπτα: 11-17, 29-34, 53-59, 81-80







ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube