Και ποδόσφαιρο και μπάσκετ το «μενού» των Γάλλων την Κυριακή.

Την ώρα, λοιπόν, που αύριο οι τρικολόρ θα παίζουν με την Πορτογαλία στον τελικό του Euro, οι συμπατριώτες τους στο μπάσκετ θα δίνουν τη δική τους μάχη για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Η ομάδα του Κολέ επικράτησε εύκολα 75-63 της Τουρκίας και πέρασε στον τελικό του Προολυμπιακού, όπου θα αντιμετωπίσει τον Καναδά για το «χρυσό» εισιτήριο.

Οι γείτονές μας αιφνιδίασαν την παρέα του Πάρκερ, του Ντε Κολό και των υπολοίπων, προηγούμενοι 13-3. Ωστόσο η συνέχεια άνηκε στην Γαλλία, η οποία έφερε γρήγορα-γρήγορα «τούμπα» την κατάσταση, πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα επτά πόντων (37-30) και ουσιαστικά έκανε διαχείριση στην επανάληψη.

Κορυφαίων των νικητών ο Ερτέλ με 17 πόντους, 13 είχε ο Ντε Κολό, 11 ο Λοβρέν και 10 ο Ντιό, με τους Μπατούμ-Πάρκερ να μένουν χαμηλά (3 και 2 πόντους αντίστοιχα), αλλά να μην στοιχίζει στην γεμάτη ταλέντο ομάδα της Γαλλίας. Για τους Τούρκους, που δεν θα δώσουν το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες, 19 πόντους σημείωσε ο Ασίκ και από 11 οι Ερντέν, Μπόμπι Ντίξον (4/11 σουτ).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube