Μετά την ανακοίνωση του Γιάννη Σγουρού ότι η Περιφέρεια Αττικής θα επιδοτήσει με 20 εκατ. ευρώ την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ δημιουργήθηκαν συζητήσεις.

Και εκφράστηκαν πολλές απόψεις. Με διάφορα κίνητρα και επίκεντρο το αν είναι σωστό να επιχορηγηθεί το έργο με ένα τέτοιο ποσό σε περίοδο κρίσης.

Ανεξάρτητα ωστόσο του τι πιστεύει κανείς, ένα θεωρείται δεδομένο από την ΑΕΚ: Πως η κατασκευή του γηπέδου της θα αποφέρει στο κράτος ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσό απ’ αυτό με το οποίο επιδοτείται. Αυτό τουλάχιστον προβλέπει το προσχέδιο που κατατέθηκε την Παρασκευή στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας και δημοσιεύτηκε από τη «Live Sport».

Σύμφωνα με αυτό λοιπόν, στα έξοδα του πρότζεκτ έχουν προϋπολογιστεί περίπου 11 εκατ. ευρώ για την καταβολή ΦΠΑ. Επιπλέον 10 εκατ. ευρώ προορίζονται για καταβολή φόρου εισοδήματος. Κι εκτός αυτού, συνυπολογίζονται και περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών.

Πέραν του συνολικού ποσού, δε, των 23,5 εκατ. ευρώ, υπάρχουν και παράπλευρα οφέλη που παρουσιάζεται ότι θα προκύψουν. Όχι μόνο από τη δημιουργία 2.000 θέσεων εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο των 24 μηνών. Ούτε και από τις 400 που εκτιμάται ότι μπορούν να φτάσουν εκείνες επί μόνιμης βάσης.

Αλλά και από τα δημοτικά τέλη που θα πληρώνουν οι επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιούνται στο γήπεδο και τη γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας σε όλα τα επίπεδα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.