Θετική σε χρήση ινδικής κάνναβης βρέθηκε η Σα-Κάρι Ρίτσαρντσον σε έλεγχο που της έγινε προ ημερών ενόψει της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Η εξέλιξη αυτή είναι αρκετή να στερήσει στην 21χρονη σπρίντερ την συμμετοχή της στη μεγάλη διοργάνωση του καλοκαιριού, καθώς –βάσει των κανονισμών- η χρήση της απαγορευμένης αυτής ουσίας μπορεί να επιφέρει ποινή αποκλεισμού μέχρι και δύο ετών.

Η Σα-Κάρι Ρίτσαρντσον η οποία κατέκτησε την πρόκριση στους ΟΑ ως πρώτη στα προκριματικά των ΗΠΑ, έκανε μια αινιγματική ανάρτηση στο twitter στην οποία απλώς ανέφερε: «Είμαι άνθρωπος».

Πάντως, αν και μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την επιτροπή αντι-ντόπινγκ θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα της επιβληθεί τιμωρία. Μάλιστα, οι New York Times στο ίδιο ρεπορτάζ που αποκάλυπταν την παράβασή της, ενημέρωναν ότι οι υπεύθυνοι στίβου των ΗΠΑ έχουν ενημερώσει τις άλλες αθλήτριες που συμμετείχαν στα προκριματικά ότι θα «ανέβουν» στην κατάταξη, φέρνοντας νέα εισιτήρια στους ΟΑ του Τόκιο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube