Ο Ζοζέ Μουρίνιο επέστρεψε! Ενώ στην αρχή της σεζόν φαινόταν πως ο «Special One» είχε αποφασίσει να υιοθετήσει ένα χαμηλών τόνων προφίλ, ακόμα και στις συνεντεύξεις Τύπου, επανήλθε δυναμικά και θυμίζει ξανά τον παλιό, καλό εαυτό του!

Οι οπαδοί της Τσέλσι, κατά τη διάρκεια του νοκ άουτ αγώνα για μία θέση στα ημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας, τον αποκάλεσαν Ιούδα, κάτι το οποίο ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έφησε ασχολίαστο, γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο στην εγκυκλοπαίδεια των φράσεών του που έγραψαν ιστορία.

Το sport-fm.gr συγκέντρωσε τις δέκα κορυφαίες φράσεις του 54χρονου προπονητή από τη στιγμή που κάθισε στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σας τις παρουσιάζει:

Για τις αποδοκιμασίες των οπαδών της Τσέλσι και το γεγονός πως τον αποκαλούσαν Ιούδα: «Οι οπαδοί της Τσέλσι με αποκαλούν Ιούδα; Μπορούν να με λένε όπως επιθυμούν. Εγώ είμαι επαγγελματίας, υπερασπίζομαι το κλαμπ μου. Μέχρι να αποκτήσουν έναν προπονητή που θα τους κερδίσει τέσσερις (ξεπερνώντας τις δικές του τρεις) Πρέμιερ Λιγκ, ο Ιούδας θα είναι το δικό τους νούμερο ένα»!

Ο Ιμπραΐμοβιτς αστοχεί στο καθοριστικό πέναλτι απέναντι στην Μπόρνμουθ και ο Ζοζέ έχει την δική του εξήγηση: «Κανείς δεν με ρώτησε τον λόγο που χάσαμε το πέναλτι. Αυτό συνέβη διότι εδώ και τέσσερις μήνες δεν προπονούμαστε. Οι ποδοσφαιριστές αποφάσισαν να μην κάνουν προπόνηση στα πέναλτι αφού ποτέ δεν σφυρίζουν κάποιο υπέρ μας. Συνεπώς σήμερα που έτυχε να έχουμε ένα δεν ήταν έτοιμοι»!

«Η Χαλ φρόντισε να χαθούν πολλά λεπτά σήμερα, προσπάθησε να μας στριμώξει όσο μπορούσε, μέχρι το σημείο που είχε την συγκατάθεση του διαιτητή. Δεν κατακρίνω την στάση της, προσπαθούν να σωθούν και κάθε βαθμός είναι χρυσάφι» τα λόγια του «Μου» μετά το εντός έδρας 0-0 με τη Χαλ. Η ερώτηση δημοσιογράφου που ακολούθησε όμως τον εξόργισε: «Πιστεύετε πως θα έπρεπε να υπάρξει πρόληψη από τον διαιτητή για τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού»; Για να έρθει η «καυτή» απάντηση: «Αν δεν γνωρίζεις από ποδόσφαιρο δεν θα πρέπει να έχεις μικρόφωνο στα χέρια»!

Ο Μουρίνιο εμφανίζεται στη συνέντευξη Τύπου με μαλλιά κουρεμένα πολύ κοντά σε στυλ στρατιωτικό. Η εξήγηση όπως πάντα δεν είναι βαρετή: «Το νέο κούρεμα είναι ένα προνόμιο. Είμαι από αυτούς που μπορούν να το κάνουν. Σε ένα μήνα θα έχω νέα μαλλιά. Ένα προνόμιο που για παράδειγμα μερικοί δεν το απολαμβάνουν».

Η Τσέλσι «στραπατσάρει» την Γιουνέιτεντ με 4-0 και στο τελευταίο γκολ ο προπονητής των «μπλε» Αντόνιο Κόντε πανηγυρίζει ξέφρενα. Ο Μουρίνιο τον πλησιάζει και του λέει στο αυτί: «Μην συμπεριφέρεσαι έτσι στο 4-0, μπορείς να το κάνεις στο 1-0, διαφορετικά είναι μία ταπείνωση για εμάς».

Την αρχή της σεζόν είναι πραγματικά καλύτερα να μην τη θυμούνται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο «Special One» συγκεντρώνει τρεις διαδοχικές ήττες, στη συνέντευξη Τύπου όμως δίνει ρεσιτάλ: «Το ποδόσφαιρο έχει γεμίσει με Αϊνστάιν που προσπαθούν να διαγράψουν τα 16 χρόνια της καριέρας μου. Προσπαθούν να διαγράψουν την απίστευτη ιστορία αυτού του συλλόγου εξαιτίας των τελευταίων κακών αποτελεσμάτων. Μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση των οπαδών την τελευταία εβδομάδα αλλά στο σημερινό ματς διέκρινα μία θετική τάση».

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι, μεγάλος «εχθρός» του Μουρίνιο μία περίοδο, απολύεται από την Τσέλσι και ο Πορτογάλος παρουσιάζεται στη συνέντευξη Τύπου με μπλούζα που φέρει τα αρχικά του Ιταλού προπονητή λέγοντας: «Έχω απολυθεί κι εγώ ως εν ενεργεία πρωταθλητής αλλά στον Κλάουντιο δεν υπήρξε καθόλου σεβασμός. Κανείς δεν μπορεί να πετύχει αυτό που κατάφερε εκείνος και αν ισχύουν όσα άκουσα για την απόλυσή γίνεται ακόμα πιο δύσκολο να το δικαιολογήσω. Το γήπεδο της Λέστερ θα έπρεπε να πάρει το όνομά του».

Από το «στόχαστρο» του Ζοζέ δεν ξέφυγε ούτε η Μπάγερν Μονάχου: «Στη Γερμανία η Μπάγερν κερδίζει το πρωτάθλημα από το καλοκαίρι. Πάνε κάθε χρόνο και παίρνουν από την Ντόρτμουντ τους καλύτερούς της παίκτες. Μία φορά πήραν τον Λεβαντόφσκι. Την άλλη τον Γκέτσε και τον επόμενο τον Χούμελς».

Κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών που διεξάγονται την περίοδο των Χριστουγέννων το πρόγραμμα της Τσέλσι ήταν πολύ πιο βατό συγκριτικά με των υπόλοιπων διεκδικητών του τίτλου. «Δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να αντιληφθείς πως είναι διαφορετικό να παίζεις δύο αγώνες με μόλις μία μέρα ξεκούραση στο ενδιάμεσο και αλλιώς με τέσσερις. Και για την Λίβερπουλ πέρσι ήταν η ίδια κατάσταση. Το ερώτημα είναι γιατί; Κανείς δεν ξέρει να μου απαντήσει ακόμα και στα χρόνια που ήμουν στην Τσέλσι. Κάνουν ότι θέλουν διότι απλά τα τηλεοπτικά δίκτυα κάνουν τις δικές τους επιλογές που δεν είναι πρόβλημα της Πρέμιερ αλλά του Sky».

Η απόκτηση του Πολ Πογκμπά είναι ένα θέμα που ακόμα συζητιέται στο «Νησί». Μήπως δαπανήθηκαν υπερβολικά χρήματα; Ο Μουρίνιο έχει την απάντηση: «Είμαι βέβαιος πως το προσεχές καλοκαίρι παίκτες με το μισό ταλέντο από το δικό του θα κοστίζουν τα ίδια χρήματα. Κάποια χρόνια πριν με 30 εκατομμύρια ευρώ αποκτούσες κάποιο φαινόμενα. Σήμερα δεν αγοράζεις ούτε έναν παίκτη με προοπτική. Οι ήδη εξελιγμένοι ποδοσφαιριστές κοστίζουν ακόμα περισσότερα. Το ερχόμενο καλοκαίρι θα υπάρξει κάποια έκπληξη και ο Πογκμπά θα πάψει να είναι η ακριβότερη μεταγραφή».

Δημήτρης Λιαργκόβας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube