Τα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα βρίσκονται σε «άδεια» λόγω της περιόδου των εορτών, με την επανέναρξή τους να έχει προγραμματιστεί για το νέο έτος. Ποιες ομάδες όμως δεν έχουν γνωρίσει ακόμα την ήττα κλείνοντας με μηδέν το πρώτο μισό της σεζόν 2016-17;

Πρώτη και καλύτερη η «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης μετράει έντεκα νίκες και τέσσερις ισοπαλίες στις δεκαπέντε αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί στην Πριμέρα καμαρώνοντας στη κορυφή!

Η Χόφενχάιμ φιγουράρει στην 5η θέση της Μπουντεσλίγκα μετά από δεκαέξι αγωνιστικές έχοντας βέβαια δέκα ισοπαλίες, κάποιες εκ των οποίων τις έχουν στοιχίσει τη δυνατότητα να βρίσκεται, αν όχι μέσα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League.

Στη Σκωτία η κυρίαρχος τα τελευταία Σέλτικ έχει πετύχει δεκαοκτώ νίκες σε δεκαεννιά αγώνες (έχει και μία μόλις ισοπαλία) κάνοντας «περίπατο», ενώ στην Τουρκία η Ιστανμπούλ Μπουγιούκσεχίρ του Εμρέ βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης μετά από δεκαέξι «στροφές» έχοντας αποτύχει να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης μόλις σε έξι αγώνες στους οποίους περιορίστηκε στην ισοπαλία.

Η Ριέκα στην Κροατία (16 νίκες και 4 ισοπαλίες σε 20 αγώνες), η Σαχτάρ Ντόνετσκ στην Ουκρανία (16 νίκες, 2 ισοπαλίες) και η Κοπεγχάγη στη Δανία (16 νίκες σε 21 ματς και 5 ισοπαλίες) είναι οι ομάδες που συμπληρώνουν το κλειστό αυτό γκρουπ.

Η περίπτωση Γιουβέντους

Και αν οι επτά πιο πάνω ομάδες διατηρούν το αήττητο στα πρωταθλήματά τους, η Γιουβέντους είναι μία κατηγορία μόνη της. Η «Μεγάλη Κυρία» είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που δεν έχει έρθει ισόπαλη!

Οι «μπιανκονέρι» μετρούν 14 τρίποντα και τρεις ήττες σε δεκαεπτά παιχνίδια της Serie A.

Δημήτρης Λιαργκόβας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube