Παραμένει αβέβαιη η ανανέωση συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα.

Παρότι οι Μπλαουγκράνα έχουν εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία τους να επεκτείνουν τη συνεργασία τους με τον Αργεντινό σούπερ σταρ, η πραγματικότητα είναι ότι μέχρι στιγμής ο Μέσι δεν έχει λάβει καμία προσφορά από την Μπαρτσελόνα.

Όπως δεν έχει λάβει και κανένα συγκεκριμένο αθλητικό πλάνο για το μέλλον, κάτι που ο Μέσι θεωρεί πολύ σημαντικό παράγοντα για την απόφαση που θα πάρει.

Σύμφωνα με σημερινό βασικό ρεπορτάζ της «Marca», ο παίκτης όχι μόνο δεν έχει δεχτεί την παραμικρή κρούση για ανανέωση, αλλά το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει διάφορες δηλώσεις που μάλλον περιπλέκουν την κατάσταση και προκαλούν αμφιβολίες για τις προθέσεις του συλλόγου.

Πρώτα, ο διευθύνων σύμβουλος της Μπαρτσελόνα, Όσκαρ Γκράου, έκανε λόγο για «κοινή λογική» στην υπόθεση της ανανέωσης.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Πέρε Γκρατακός έκανε την πολύκροτη δήλωση ότι «ο Μέσι δεν θα ήταν τόσο καλός ποδοσφαιριστής δίχως τον Ινιέστα, τον Νεϊμάρ ή τον Πικέ», με αποτέλεσμα να απολυθεί μεν από υπεύθυνος σχέσεων της Μπαρτσελόνα με την ομοσπονδία, αλλά να παραμείνει κανονικά ως στέλεχος της Μασία!

Ο Μέσι μπορεί να δυσαρεστήθηκε με αυτήν την δήλωση, αλλά παρέμεινε σιωπηλός. Αντίθετα, αντέδρασε ο καλύτερος φίλος του στην ομάδα, ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος ανέφερε με νόημα ότι «ο σύλλογος πρέπει να ακολουθήσει την κοινή λογική και να ανανεώσει το συμβόλαιο του Λιονέλ το συντομότερο δυνατόν».

Η «Marca» γράφει ότι «ο Μέσι παρακολουθεί έκπληκτος όλα όσα συμβαίνουν, ωστόσο γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη κατάσταση θα τον ωφελήσει οικονομικά όταν θα φτάσει η ώρα της διαπραγμάτευσης».

Στο ίδιο ρεπορτάζ τονίζεται ότι «η ακινησία της Μπαρτσελόνα προκαλεί διάφορες φήμες». Τελευταίο σενάριο είναι αυτό της Μάντσεστερ Σίτι. Η «Sun» έγραψε ότι η αγγλική ομάδα είναι διατεθειμένη να πληρώσει 115 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δικό της τον Μέσι, πρόθεση που έχει ήδη γνωστοποιήσει στην Μπαρτσελόνα.

Την ίδια ώρα, κυκλοφορούν φήμες και για συζητήσεις του Γκουαρδιόλα με τον Τσίκι Μπεγκιριστάιν!

Ωστόσο, η Σίτι διέψευσε στη «Marca» ότι είχε οποιαδήποτε επαφή είτε με τον Μέσι είτε με τους Καταλανούς. Και υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να καταθέσει οποιαδήποτε προσφορά αν προηγουμένως δεν έχει ναυαγήσει οριστικά η υπόθεση ανανέωσης του παίκτη.

Σύμφωνα με τη «Marca», πάντως, «πολύ λίγες είναι οι ομάδες που θα μπορούσαν να αποσπάσουν την υπογραφή του Μέσι. Μία από αυτές είναι η Σίτι».

Πιθανότατα όμως θα μπει στη μάχη της διεκδίκησής του και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν διαπιστώσει ότι ο Αργεντινός θα φύγει από τη Βαρκελώνη…

Λόγω του χάους που δημιουργήθηκε στο ζήτημα της επέκτασης του συμβολαίου του Μέσι, η Μπαρτσελόνα έσπευσε χθες να διοχετεύσει στα ΜΜΕ πως η ανανέωση του Λίο είναι προτεραιότητα για το κλαμπ και ότι ακολουθούν εκείνες των Ινιέστα και Ράκιτιτς.

Λέγεται ότι μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις γύρω στις 14 Φεβρουαρίου, αλλά η «Marca» εκτιμά ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει συμφωνία τόσο γρήγορα.

Πρώτον, γιατί θα χρειαστούν διαπραγματεύσεις για το οικονομικό. Δεύτερον, γιατί ο Μέσι περιμένει να του αναλύσουν το αθλητικό πλάνο του κλαμπ για το μέλλον. Και τρίτον, γιατί εξακολουθεί να μην είναι σίγουρη η παραμονή του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο.

Το δεδομένο, ωστόσο, είναι μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί προσφορά στον Μέσι. Και η Μπαρτσελόνα παίζει με τη φωτιά…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube