Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν περιλήφθηκε στην αποστολή για το αυριανό ματς Κυπέλλου της Ρεάλ με τη Σεβίλλη, αφού ο Ζινεντίν Ζιντάν θέλει να του δώσει ανάσες.

Η είδηση όμως δεν είναι αυτή. Η είδηση είναι ότι προτού καλά καλά μπει το 2017, δηλαδή σχεδόν στα μισά της διαδρομής, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ θα φτάσει να έχει χάσει περισσότερα παιχνίδια από όσα είχε χάσει στο σύνολο της περασμένης σεζόν!

Ο αγώνας απέναντι στη Σεβίλλη θα είναι ο όγδοος από τον οποίο θα απουσιάσει ο Κριστιάνο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου!

Ο άσος της Ρεάλ ξεκίνησε τη σεζόν κουβαλώντας τον τραυματισμό του στο αριστερό γόνατο στον τελικό του Euro στις 10 Ιουλίου. Έτσι, έμεινε εκτός δράσης μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, όταν έκανε πρεμιέρα (σκοράροντας) στο 5-2 επί της Οσασούνα για την 3η αγωνιστική της Primera Division.



Πέρα από τα παιχνίδια με Θέλτα και Σοσιεδάδ στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ο Ρονάλντο ήταν σ’ αυτό το διάστημα απών και από το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κόντρα στη Σεβίλλη, τον Αύγουστο.

Επίσης, ο Κριστιάνο έχει μείνει άλλες τέσσερις φορές εκτός αποστολής. Μία φορά λόγω γρίπης (με την Εσπανιόλ) και τρεις φορές στο πλαίσιο του rotation (στα δύο παιχνίδια Κυπέλλου με τη Λεονέσα και στον αγώνα πρωταθλήματος με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια).

Μαζί λοιπόν με το αυριανό ματς εναντίον της Σεβίλλης ο Πορτογάλος θα έχει παίξει μόνο στα 19 από τα πρώτα 27 ματς της Ρεάλ αυτή τη σεζόν.



Επιπλέον, ο Ρονάλντο έχει γίνει αλλαγή από τον Ζιντάν σε τέσσερα παιχνίδια: στο 66’ με την Οσασούνα, στο 72’ με τη Λας Πάλμας, στο 83’ με την Ατλέτικο και στο 112’ με την Κασίμα.

Μάλιστα, η αντικατάστασή του στο ματς απέναντι στη Λας Πάλμας είχε ξεσηκώσει θόρυβο και σενάρια και ο Ζιντάν είχε αναγκαστεί να ξεκαθαρίσει πως «έπαιξε καλά και δεν υπάρχει άλλος λόγος για την αλλαγή πέρα από την ανάγκη να ξεκουράζεται ο Κριστιάνο, αφού έχουμε συνεχείς αγώνες».

Ο Ρονάλντο μετράει μέχρι στιγμής 1.683 λεπτά συμμετοχής, οπότε ήταν μέσα στο γήπεδο στο 72% των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Ρεάλ.

Την προηγούμενη περίοδο, όμως, ο Κριστιάνο είχε δώσει το «παρών» στα 48 από τα 52 ματς της Ρεάλ Μαδρίτης και είχε γίνει αλλαγή μόνο δύο φορές. Δηλαδή, το κοντέρ του έγραψε 4.293’ τα οποία αναλογούν στο 91,11% των 4.710 αγωνιστικών λεπτών της Ρεάλ. Το 2015-2016 είχε μείνει εκτός τρεις φορές λόγω μυϊκών προβλημάτων και μόνο μία για να ξεκουραστεί.

Όσο για τη σεζόν 2014-2015 είχε παίξει στα 54 από τα 59 ματς της Ρεάλ σε όλες τις διοργανώσεις!

Όλα δείχνουν ότι οι διαδοχικές σεζόν με τα τόσα πολλά παιχνίδια έχουν επιβαρύνει -φυσιολογικά- και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος χρήζει πλέον ειδικής διαχείρισης ώστε να μπορεί να παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube