Το κάστρο έπεσε! Η ΑΕΚ έφυγε ξανά νικήτρια απ’ το «Γ. Καραϊσκάκης» μετά από επτά ολόκληρα χρόνια, διάστημα στο οποίο μέτρησε μία ισοπαλία και έξι ήττες με γκολ… 2-21!

Η μεγάλη νίκη της «Ένωσης» προήλθε από τα γκολ των δύο Αργεντίνων της ομάδας, Σέρχιο Αραούχο και Πατίτο Ροντρίγκεθ, θυμίζοντας την τελευταία –μέχρι χθες- επικράτηση στο γήπεδο του Ολυμπιακού πριν από επτά χρόνια.

Ο λόγος; Πέραν του ίδιου σκορ, τα δύο γκολ της ΑΕΚ είχαν επιτευχθεί και τότε από… αργεντίνικα πόδια και δη αυτά του Νάτσο Σκόκο!

Στις 6 Ιανουαρίου 2010 λοιπόν, υπό την τεχνική ηγεσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν επιβληθεί του Ολυμπιακού με 2-1 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, παρότι είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προηγηθεί με γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο 27’, όμως ένα καταπληκτικό μονοκόμματο σουτ του Νάτσο Σκόκο στο 33’ έφερε το ματς στα ίσα. Έξι λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης είχε την έμπνευση να «κρεμάσει» τον Αντώνη Νικοπολίδη με απευθείας εκτέλεση φάουλ απ’ τα 35 μέτρα(!) κάνοντας το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Fun fact; Στην ενδεκάδα της ΑΕΚ υπήρχε και τότε… Αραούχο, καθώς αγωνιζόταν στην ομάδα ο Αργεντίνος μπακ Κάρλος Αραούχο, ο οποίος αποχώρησε το 2011 μετά από δύο σεζόν και 30 συμμετοχές με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Οι ενδεκάδες του ματς:

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Κατσικογιάννης (56' Ζαϊρί), Γκαλέτι, Μαρέσκα (78' Πάντος), Μήτρογλου, Ντιόγκο (64' Ντερμπισάιρ), Όσκαρ

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Αραούχο, Καράμπελας, Ζεράλντο Αλβες, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς (64' Μάκος), Καφές, Μαντούκα, Σκόκο (81' Ταχτσίδης), Τζιμπούρ, Μπλάνκο (75' Λαγός)



Επιμέλεια: Γιάννης Πολιάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube