H Αμερικανίδα παίκτρια θα ενταχθεί στη Λιόν τον προσεχή Ιανουάριο και θα μείνει εκεί μέχρι και τον τελικό του γυναικείου Τσάμπιονς Λιγκ, τον Ιούνιο, οπότε θα επιστρέψει στην ομάδα που έχει τα δικαιώματά της, την Ορλάντο Πράιντ που αγωνίζεται στο NWSL.

Ο Ολάς είχε τεράστια… καψούρα με την Μόργκαν και την πολιορκούσε επί σχεδόν έναν χρόνο με μηνύματα στο Twitter! Αυτή είναι ίσως η πρώτη μεταγραφή στα χρονικά που «δουλεύτηκε» μεθοδικά μέσω των social media.

Ο Ολάς χρησιμοποίησε το Twitter τόσο για να προσεγγίσει την Αμερικανίδα στράικερ όσο και για να την «ψήσει» να κάνει το ταξίδι στη Γαλλία. Την πρώτη του κίνηση την επιχείρησε στις 23 Ιανουαρίου 2016, όταν έκανε retweet ένα ποστάρισμα στο Instagram μίας συμπαίκτριας της Μόργκαν, της Μέγκαν Ράφινοου, που αποκαλούσε την Άλεξ «baby horse»!




Στις αρχές Μαρτίου ο Ολάς επανήλθε με δύο tweets @alexmorgan13. Στο πρώτο της έστειλε το μήνυμα ότι «η Λιόν έχει την καλύτερη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα στην Ευρώπη» και στο δεύτερο ήταν ακόμα πιο σαφής: «Οι καλύτερες Αμερικανίδες παίκτριες μπορούν να αγωνιστούν στην καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, τη Λιόν».







Έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα, στις 29 Μαΐου, ο Ολάς «τιτίβισε» ξανά στο Twitter: έπειτα από την κατάκτηση του γυναικείου πρωταθλήματος από τη Λιόν, ο ιδιοκτήτης του συλλόγου έστειλε στη Μόργκαν μήνυμα με το σχετικό πρωτοσέλιδο της Equipe και φωτογραφίες από τα αποδυτήρια με την κούπα!




Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 12 Ιουνίου, ο Ολάς το έκανε ξεκάθαρο με ένα ακόμα tweet: «Άλεξ Μόργκαν και Άμπι Γουάμπαχ μπορείτε να παίξετε στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, τη Λιόν, και στο ομορφότερο στάδιο».




Το… ασφυκτικό μαρκάρισμα του Ολάς συνεχίστηκε στις 30 Ιουλίου: «Άλεξ Μόργκαν, μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο ο δρόμος σε οδηγεί στη Λιόν, στην καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα. Σε περιμένουμε…», πόσταρε σε ένα tweet και σε άλλο ένα έγραψε: «Άλεξ Μόργκαν, εντάξει με τον δρόμο για το Ρίο. Αλλά πιο σημαντικός είναι ο δρόμος για τη Λιόν».




Και δεν σταμάτησε εκεί. Νέα θερμά tweets τον Αύγουστο και ακόμα ένα στις 9 Σεπτεμβρίου: «Άλεξ Μόργκαν, η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη είναι η Λιόν. Και το πιο φιλόδοξο παιχνίδι είναι μαζί της. Καλώς να έρθεις στη Λιόν».




Και το… τελικό χτύπημα ήρθε στις 5 Νοεμβρίου: «Άλεξ Μόργκαν, το πιο σημαντικό για εσένα είναι να είσαι η κορυφαία παίκτρια της FIFA και στην καλύτερη ομάδα, τη Λιόν».




Κάπως έτσι –και με το κατάλληλο αντίτιμο, φυσικά- η Μόργκαν πείστηκε να πει το «ναι» στον Ολάς. «Στην αρχή το είχαμε πάρει στην πλάκα. Προφανώς δεν το εννοούσε σοβαρά να προχωρήσει τη μεταγραφή μέσω των social media. Αλλά στο τέλος της ημέρας, προκάλεσε την προσοχή πολλών φαν μου. Κι αυτό έχω να το πιστώσω στον κ. Ολάς. Η Λιόν θέλει να βάλει τη σφραγίδα της στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και επενδύει και στα γυναικεία και στα ανδρικά τμήματα. Είναι όμως παθιασμένοι με το γυναικείο ποδόσφαιρο και αυτό μου άρεσε πολύ», δήλωσε η πανέμορφη και ικανότατη Αμερικανίδα παίκτρια.

































ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube