Το να παίζεις με παίχτη λιγότερο δεν αποτελεί πάντα αρνητικό γεγονός. Σε αρκετές περιπτώσεις οι ομάδες που βρίσκονται με αριθμητικό μειονέκτημα αγωνίζονται πιο παθιασμένα είτε γιατί νιώθουν την αδικία είτε γιατί πεισμώνουν περισσότερο.

Η φετινή La Liga είναι το καλύτερο παράδειγμα για να μπορέσει κάποιος να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να μην τα παρατάς και να κυνηγάς μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα, το αποτέλεσμα.

Με αφορμή, λοιπόν, την αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Λας Πάλμας που οι Μαδριλένοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με παίχτη λιγότερο, αναζητήσαμε αν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο στο φετινό πρωτάθλημα. Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά τρεις ομάδες που βρέθηκαν να αγωνίζονται με παίχτη λιγότερο, κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν αποτέλεσμα.

Γρανάδα-Εϊμπάρ 1-2





Την 3η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος η Γρανάδα υποδεχόταν την Εϊμπάρ στο «Νουέβο Λος Κάρμενες». Μόλις στο 32' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίχτη λιγότερο έπειτα την αποβολή του Ριέσκο. Αυτό δεν τους έριξε το ηθικό και με γκολ των Πέδρο Λεόν στο 43' και Ενρίκ στο 94' κατάφερε να νικήσει με 2-1 και να φύγει με τους βαθμούς της νίκης.

Εσπανιόλ-Ειμπάρ 3-3





Την 9η αγωνιστική η Εσπανιόλ κατάφερε να πάρει ένα πολύ σημαντικό βαθμό έπειτα από την εντός έδρας ισοπαλία με την Εϊμπάρ. Στο 84' της αναμέτρησης ο παρτενέρ του Μπατιστάο στην επίθεση, Καϊσέδο, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, την ώρα που η ομάδα του βρισκόταν πίσω στο σκορ με 3-2. Τα ψυχικά αποθέματα της Εσπανιόλ ήταν τεράστια και με ένα γκολ του Μπατιστάο στο 92' διαμόρφωσαν το τελικό 3-3.

Λεγκανές-Σπόρτινγκ Χιχόν 0-2





Τελευταία φορά που έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο ήταν την 22η αγωνιστική, όταν η Σπόρτινγκ Χιχόν πήρε μια παλικαρίσια νίκη με 2-0 στην έδρα της Λεγκανές. Η Χιχόν είχε προηγηθεί με τον Κανέγια στο 66', όταν ακόμα οι ομάδες είχαν αριθμητική ισορροπία. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ο Μαρίνο αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 10 για το υπόλοιπο του αγώνα. Η Σπόρτινγκ όχι μόνο άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων, αλλά κατάφεραν να σημειώσουν και δεύτερο γκολ με τον Μπούργκι στο 83'.

Κυριάκος Μάρκος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube