Λίγες μέρες πριν μπει ημερολογιακά ο χειμώνας και ήδη μύρισε καλοκαιράκι! Αιτία δεν είναι άλλη φυσικά από τα προκριματικά του Μουντιάλ που έστω και νοερά μας έφεραν πιο κοντά σε Κοπακαμπάνα, τσαλιμάμια στην άμμο, Ρίο και Βραζιλία.

Νοερά είπαμε… Έτσι κι αλλιώς για τους περισσότερους ένα τέτοιο ταξίδι παραμένει ένα άπιαστο όνειρο. Δεν χρειάζεται να απελπίζεστε όμως, αφού στην ίδια κατάσταση θα βρεθούν και πολλοί ποδοσφαιριστές που δεν θα καταφέρουν να δώσουν το «παρών» στην κορυφαία διοργάνωση του αθλήματος. (Λυπάμαι που σας το λέω, αλλά οι ομοιότητες σταματούν εδώ).

Ήδη πολλά Μέσα ανά τον κόσμο φτιάχνουν την ιδανική ενδεκάδα των μεγάλων απόντων που αναγκαστικά θα παρακολουθήσουν τους αγώνες του Μουντιάλ από τον καναπέ τους, όπως και οι περισσότεροι από εμάς δηλαδή, με μόνη διαφορά το ότι προφανώς οι δικοί τους λογικά θα είναι πολύ πιο ευρύχωροι.

Αναμφισβήτητα, δύο είναι τα πιο… μπαμ ονόματα που δεν θα μπουν στο αεροπλάνο για Βραζιλία: Μπέιλ και Ιμπραΐμοβιτς! Ο Ουαλός λίγο-πολύ την ήξερε τη μοίρα του, αφού το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του δεν βλέπει εύκολα τέτοιες χαρές, ενώ ο Σουηδός σταρ την ψυλλιάστηκε τη δουλειά από τη στιγμή που η κληρωτίδα έφερε απέναντί του τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την Πορτογαλία…

Δεν βαριέσαι, κάτι θα βρει ο «Ίμπρα» για να περάσει το χρόνο του καλοκαιριάτικα, ενώ ο Μπέιλ -αν θέλει- μπορεί να καλέσει σπίτι του τον συμπατριώτη του Άαρον Ράμσεϊ και να μοιραστούν τα κεράσματα σε πίτσες και μπύρες…

Για τη θέση του τερματοφύλακα ο Τσεχ παίζει δίχως αντίπαλο, ενώ η τετράδα της άμυνας καλύπτεται από τους Ιβάνοβιτς (Σερβία), Άγκερ (Δανία), Σούμποτιτς (Σερβία) και Αλάμπα (Αυστρία).

Στο 4-3-3 που επιλέγουμε εμείς να κατεβάσουμε (λέμε τώρα) την ομάδα, τα… κουκιά είναι μετρημένα. Κανείς δεν θα δει αυτό το καλοκαίρι το απαίσιο μαλλί του παιχταρά Μάρεκ Χάμσικ (Σλοβακία) και δεν θα υπάρξει ούτε ένας σπίκερ να κάνει το σταυρό του για να μην γίνει σποτάκι στην προσπάθειά του να προφέρει το όνομα Μχιταριάν (ή όπως λέγεται τέλος πάντων το παλικάρι από την Αρμενία). Την τριάδα συμπληρώνει ο Αρντά Τουράν (Τουρκία).

Όσο για την επίθεση, τα είπαμε σχεδόν όλα από την αρχή. Ιμπραΐμοβιτς… γιοκ! Μπέιλ… γιοκ! Μας λείπει ένας. Άλλος για τη βάρκα μας… Άλλος για τη βάρκα μας… Ποιος είσαι εσύ λεβεντόπαιδο; Αααα, ο Λεβαντόφσκι είσαι! Στο πατρικό σου φίλε, στην Πολωνία…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube