Έστω και χωρίς τη συνδρομή του Κώστα Μήτρογλου, η Μπενφίκα σάρωσε στο τελευταίο μισάωρο την ουραγό Τοντέλα 4-0 στο «Ντα Λουζ» για τη 18η αγωνιστική της πορτογαλικής Superliga και διατήρησε το +2 από τη δεύτερη Πόρτο στην κορυφή της βαθμολογίας, παραμένοντας το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πορτογαλικού πρωταθλήματος, ενώ παρέμεινε αήττητη για έξι αγωνιστικές, με πέντε νίκες και μία ισοπαλία σε αυτό το διάστημα.

Αντίθεα, η φιλοξενούμενη παρέμεινε σταθερά στην τελευταία θέση και στο -5 από τις θέσεις παραμονής, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο το έργο της.

Οι «αετοί» δυσκολεύτηκαν στο πρώτο ημίχρονο, όμως από το 60’ και ύστερα διέλυσαν την άμυνα της Τοντέλα με τα δύο γκολ του Πίτσι και αυτά των Ράφα Σίλβα και Ζόνας με πέναλτι. Μέχρι το 70’ αγωνίστηκε χωρίς να φανεί ο Κώστας Μήτρογλου, σε όλο το 90λεπτο ο
Ανδρέας Σάμαρης, που συμμετείχε στο πρώτο γκολ στο τελευταίο του ίσως ματς με τη φανέλα των Λουζιτανών.


Η σύνθεση της Μπενφίκα: Εντερσον, Νέλσον Σεμέδο, Λουϊζάο, Λίντελοφ, Αντρέ Αλμέιδα, Ζίβκοβιτς, Σάμαρης, Πίτσι, (85’ Σέλις), Τσέρβι (46’ Σάλβιο), Μήτρογλου (70’ Ράφα Σίλβα), Ζόνας


Ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις η Φεϊρένσε, η οποία νίκησε 1-0 εντός έδρας την Εστορίλ και την άφησε στο +3 από τις θέσεις που υποβιβασμού.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube