Κατά μέσο όρο κάθε χρόνο για να μπορέσει μία ομάδα να είναι στην τετράδα στην Πρέμιερ Λιγκ πρέπει να έχει πετύχει τουλάχιστον 22 νίκες. Αυτό λέει η κοινή λογική και η προϊστορία αφού ποτέ ομάδα δεν έμεινε εκτός αν ξεπέρασε αυτό το όριο.
Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος
Συνήθως και οι 21 νίκες και το βαθμολογικό όριο των 72 πόντων αρκούν αλλά σε αυτή την περίπτωση το παρελθόν διδάσκει πως η Τότεναμ το 2012-13 αν και πέτυχε αυτό τον στόχο έμεινε εκτός, γιατί ο πήχης ανέβηκε υπερβολικά, μένοντας πέμπτη στην βαθμολογία πίσω από την Αρσεναλ που είχε συγκεντρώσει έναν βαθμό (73) παραπάνω, ενώ η Εβερτον το 2013-14 έκανε 21 νίκες και έφτασε τους 72 βαθμούς αλλά ο πήχης είχε πάει ακόμα πιο ψηλά, στους 79 για την τέταρτη Αρσεναλ, επίδοση ικανή σε κάποιες σεζόν τα τελευταία 25 χρόνια να της έδινε ακόμα και τον τίτλο!
Βλέποντας κάποιος τη φετινή βαθμολογία και μελετώντας τη, διαπιστώνει πως και πάλι θα είναι πιθανότατα ψηλό το όριο. Αυτό αποδεικνύεται εύκολα από το γεγονός πως η έκτη αυτή την ώρα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει 49 πόντους με μόλις τρεις ήττες αλλά πληρώνει ακριβά τις πάμπολλες ισοπαλίες! Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έχει 13 νίκες και χρειάζεται τουλάχιστον οκτώ ακόμα για να φτάσει τις 21 και να γίνει η οποιαδήποτε κουβέντα. Και επειδή τα ματς ολοένα και μειώνονται αφού φτάσαμε στην 27η αγωνιστική η Γιουνάιτεντ αν και έχει ένα λιγότερο (αυτό με τη Σίτι στο ντέρμπι της πόλης) πρέπει στα 12 που απομένουν να πετύχει αυτό τον μαγικό αριθμό των οκτώ νικών! Δεν είναι απίθανο, αλλά δεν είναι και εύκολο!
Ισως λοιπόν η πιο εύκολη δίοδος για τη Γιουνάιτεντ προκειμένου να είναι στο επόμενο Champions League , να περνά μέσα από το Europa League! Μέχρι τον τελικό της Στοκχόλμης τον ερχόμενο Μάιο, υπάρχουν η ρεβάνς με τη Ροστόφ ύστερα από καλό αποτέλεσμα στη Ρωσία (1-1) τη Πέμπτη το βράδυ, και μετά άλλα πέντε ματς! Δύο στα προημιτελικά, δύο στα ημιτελικά και ο τελικός, αριθμός αγώνων πολύ μικρότερος από την Πρέμιερ Λιγκ και σαφέστατα με μικρότερο βαθμό δυσκολίας! Πολύ σωστά λοιπόν ο Μουρίνιο, από την αρχή της σεζόν δεν αδιαφορεί για το δεύτερο της τάξει ευρωπαϊκό τρόπαιο και εκτός του ότι δεν παύει να είναι ένα πολύ σημαντικό plus στο βιογραφικό κάθε προπονητή, εξασφαλίζει και τη συμμετοχή, όπως συνέβη με τη Σεβίλλη τα τελευταία δύο χρόνια, στο πιο μεγάλο Κύπελλο!
Η Γιουνάιτεντ επίσης δεν έχει ποτέ κατακτήσει αυτό το Κύπελλο που ιστορικά ήταν το τρίτο σε αξία πίσω από το Πρωταθλητριών και το Κυπελλούχων τα οποία και τα δύο κοσμούν την τροπαιοθήκη του συλλόγου και με δεδομένο πως έχει πάρει και το Σούπερ Καπ και το Διηπειρωτικό Κύπελλο (ή Παγκόσμιο συλλόγων ) μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μπει στο κλειστό κλαμπ των συλλόγων όπως η Μπάγερν, η Γιουβέντους, η Μπαρτσελόνα και ο Αγιαξ που θα έχουν όλα τα τρόπαια από μία φορά στη συλλογή τους (κάτι που μεγέθη όπως η Ρεάλ, η Μίλαν η Λίβερπουλ,αλλά και η Τσέλσι που έχει όλα τα υπόλοιπα αλλά όχι το παγκόσμιο τρόπαιο συλλόγων) δεν έχουν κατορθώσει!
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο england365.gr