Στην τελική ευθεία είναι η μεταγραφή του Μάρκο Αμέλια στην Τσέλσι, αφού όπως αποκάλυψε ο γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος, Τζιανλούκα Ντι Μάρτσιο, σήμερα θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Εφόσον δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων του πρώην άσου της Μίλαν, τότε ο 33χρονος γκολκίπερ θα υπογράψει μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

Ο Αμέλια θα είναι η τρίτη επιλογή του Μουρίνιο για τον «άσο», αφού ο Κουρτουά είναι τραυματίας και ο Πορτογάλος ήθελε άλλον έναν έμπειρο τερματοφύλακα να πλαισιώσει τον Μπέγκοβιτς.




Το προφίλ του Αμέλια

Ο Αμέλια ξεκίνησε την καριέρα του το 2001 στη Λιβόρνο, στην οποία έμεινε μέχρι το 2008 και ενδιάμεσα έπαιξε για δύο σεζόν σε Λέτσε και Πάρμα ως δανεικός. Το 2008 πήγε στην Παλέρμο και μία χρονιά αργότερα μετακινήθηκε στην Τζένοα, όπου έπαιξε μέχρι και το 2010 και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τη Μίλαν.

Το 2014 πήγε στη Ρόκα Πριόρα και πέρσι έπαιξε για ένα διάστημα στην Περούτζια. Έπαιξε σε όλα τα τμήματα των εθνικών ομάδων της Ιταλίας, έχοντας συνολικά 48 συμμετοχές.

Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube