Ο Μίλτος Τεντόγλου αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Ο χρυσός ολυμπιονίκης στο μήκος είχε αρνηθεί να είναι σημαιοφόρος και στην τελετή έναρξης, καθώς δεν ήθελε να διαταράξει το πρόγραμμα προπονήσεών του. Πάντως εξέφρασε την επιθυμία να είναι σημαιοφόρος το 2028 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.

«Θέλω να κάνω τη χώρα μου υπερήφανη με το να είμαι στην κορυφή του πόντιουμ. Ελπίζω να είμαι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες. Αν γίνεται φυσικά... Χαίρομαι να κατακτώ χρυσά μετάλλια, όμως η μεγαλύτερη χαρά μου είναι ο συναγωνισμός και να κάνω μεγάλες επιδόσεις. Αν ξέρω ότι έκανα καλό αγώνα, δεν έχω πρόβλημα να βγω δεύτερος και να πάρω το ασημένιο μετάλλιο», δήλωσε ο 26χρονος άλτης σε εκδήλωση χορηγού εταιρείας (Adidas).

Μετά το ευγενικό «όχι» του Τεντόγλου επικρατέστερος σημαιοφόρος στην τελετή λήξης της Κυριακής φέρεται να είναι ο Εμμανουήλ Καραλής, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ. Άλλωστε οι υπόλοιποι μεταλλιούχοι της ελληνικής αποστολής έχουν επιστρέψει ήδη στην Ελλάδα.

Για το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός Έλληνας αθλητής στίβου με δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες τόνισε: «Αυτό είναι απίστευτο. Έχουμε πολλούς θρύλους και πολλούς σπουδαίους αθλητές στην ιστορία μας, οπότε το να συμπεριλαμβάνομαι σε αυτούς και να είμαι ένας από αυτούς είναι εκπληκτικό για εμένα. Ποτέ δεν περίμενα να συμβεί αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος που το καταφέρνω αυτό και που κάνω περήφανη τη χώρα μου».

Για τον τελικό του μήκους είπε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, με ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν είναι ποτέ εύκολο να κερδίζεις, ήταν ένας σκληρός τελικός. Η πίεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πραγματικά υψηλή, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να πετύχω κάτι μεγάλο».

Όσο για το πώς κατάφερε να φτάσει στο μεγάλο άλμα (4,48μ.) στη δεύτερη προσπάθειά του; «Έγινε γιατί έχω δουλέψει πολύ. Έχω μεγάλη πίστη στον εαυτό. Δεν έχω καμία αμφιβολία για εμένα. Ξέρω τι είμαι ικανός να πετύχω. Απλά προσπάθησα να αποδώσω. Συγκεντρώθηκα, δεν άκουγα τίποτα και απλά πραγματοποίησα το άλμα».

Για τα τελευταία του άλματα ανέφερε: «Το έχω ξαναπεί, το τελευταίο άλμα είναι συνήθως ένα πάρα πολύ καλό άλμα. Αυτό συμβαίνει γιατί η αδρεναλίνη είναι τόσο υψηλή και φρόντισα να κερδίσω τα προηγούμενα 20 παιχνίδια στην τελευταία μου προσπάθεια. Σε αυτή, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλους τους αθλητές. Είναι κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό».

Τέλος, ερωτηθείς για το τι τον εμπνέει να αποδίδει σε τόσο υψηλό επίπεδο απάντησε: «Νομίζω αφορά περισσότερο στον εαυτό μου. Προσπαθώ πάντα να εξελίσσομαι, πάντα θέλω να βρίσκω τρόπους για να βελτιώνομαι και να γίνομαι καλύτερος. Φυσικά αγαπώ και το άθλημά μου και προσπαθώ πάντα να κάνω το καλύτερο δυνατό. Συμμετέχω σε κάθε διοργάνωση, δεν παραβλέπω καμία. Ανοιχτός, κλειστός στίβος, τα πάντα. Το κάνω γιατί αγαπώ αυτό που κάνω, αγαπώ τη δουλειά μου».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γιόκιτς, Κάρι, ΛεΜπρόν και Φουρνιέ: Βγάζει ντοκιμαντέρ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 το Netflix!

H ΔΟΕ αντικαθιστά τα δέκα ολυμπιακά μετάλλια του Γκάρι Χολ που χάθηκαν στις φωτιές του Λος Άντζελες

Υποψήφιος ΔΟΕ θέλει Ολυμπιακούς Αγώνες ταυτόχρονα σε πέντε ηπείρους

Μόνος υποψήφιος για πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών ο Καπράλος

Η Άγκνες Κελέτι, επιζήσασα του Ολοκαυτώματος και η γηραιότερη εν ζωή Ολυμπιονίκης, πέθανε σε ηλικία 103 ετών

Τίμησε τους Ολυμπονίκες και Παραολυμπιονίκες του Παρισιού η Βουλή

Στην Παναγία των Παρισίων η καμπάνα των Ολυμπιακών Αγώνων

Φαντασμαγορική η τελετή για τους πρωταγωνιστές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων 2004, 2024

Συνεχάρη Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες του Παρισιού η Σακελλαροπούλου

Γκουντούρα: «Έγιναν λάθη από τη διαιτησία, αλλά τώρα δεν αλλάζει κάτι»