Συμπληρώνονται φέτος δέκα χρόνια από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Πορτογαλία και γι’ αυτό το λόγο στη σύσκεψη της ομοσπονδίας με τους χορηγούς αποφασίστηκε να διεξαχθεί επετειακό φιλικό με την Εθνική του 2004.

Αυτή η ξεχωριστή φιλική αναμέτρηση θα γίνει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στα τέλη Μαΐου, τα έσοδα της οποίας, πιθανότατα, θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Θα είναι το δεύτερο φιλικό της Εθνικής του 2004 μετά από αυτό κόντρα στη Ρουμανία τον περασμένο Δεκέμβριο, στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Κώστας Κατσουράνης είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που συνεχίζουν μέχρι σήμερα στη «γαλανόλευκη», οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ποια από τις δύο ομάδες θα επιλέξουν να αγωνιστούν. Ομολογουμένως, δύσκολη απόφαση.

Νιγηρία και…

Μέχρι την Παρασκευή θα έχουν φιξαριστεί τα δύο φιλικά του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη Νέα Υόρκη. Κλεισμένο είναι αυτό με τη Νιγηρία, ενώ οι υποψήφιες ομάδες για το δεύτερο είναι: το Εκουαδόρ, το Μεξικό, η Χιλή και η Βολιβία. Να θυμίσουμε ότι στις 5 Μαρτίου η «γαλανόλευκη» θα κοντραριστεί με τη Νότια Κορέα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και στις 31 Μαΐου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία στη Λισαβόνα.

Τα λένε Σάντος-Σαρρής

Στις 18-20 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένο το συνέδριο της FIFA στη Βραζιλία σχετικά με οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα της διοργάνωσης. Από ελληνικής πλευράς θα βρίσκονται ο Φερνάντο Σάντος, ο Τάκης Φύσσας, ο Χάρης Χριστόπουλος (γιατρός της Εθνικής), ο Γιάννης Φαρφαρέλης (εμπορικός διευθυντής της ΕΠΟ) και ο Μιχάλης Τσαπίδης (υπεύθυνος επικοινωνίας).

Η καθοριστική συνάντηση του Πορτογάλου τεχνικού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες μετά επί γαλλικού εδάφους. Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στη Νίκαια της Γαλλίας για την κλήρωση των ομίλων της προκριματικής φάσης του Euro 2016 που είναι προγραμματισμένη στις 23 Φεβρουαρίου και μεταξύ άλλων θα συζητήσουν για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Πάντως, όσο περνούν οι μέρες και δεν προκύπτει μία ενδιαφέρουσα και δελεαστική προοπτική από σύλλογο για τον Φερνάντο Σάντος τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες να παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής για ακόμα δύο χρόνια.


Σωτήρης Ταμπάκος


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube