Για πολλούς ο Στίβεν Τζέραρντ τον τελευταίο καιρό έχει γίνει ανέκδοτο στο twitter. Οι γκάφες του στο ματς της Τσέλσι με την Λίβερπουλ, που έκρινε το πρωτάθλημα, και σε αυτό της Αγγλίας με την Ουρουγουάη έχουν κάνει αρκετούς να ξεχάσουν το πόσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής είναι.

Αυτό δεν το ξεχνά ένας μεγάλος θαυμαστής του. Ο Βραζιλιάνος Πέδρο Ενρίκε ήθελε απεγνωσμένα να δει από κοντά το μεγάλο του είδωλο.

Το φετινό Μουντιάλ ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να γνωρίσει από κοντά τον άσο της Λίβερπουλ, και έτσι αποφάσισε να ακολουθήσει την αποστολή της Αγγλίας, από τη στιγμή που έφτασε στη Βραζιλία.

Ο 16χρονος όμως μαθητής δεν στάθηκε και τόσο τυχερός. Πέρασε μια ολόκληρη «οδύσσεια», 800 χιλιομέτρων και ταξιδιού 14 ημερών, κατά το οποίο χρειάστηκε να μείνει σε φαβέλα και εκδιώχθηκε από την ασφάλεια της εθνικής Αγγλίας όταν είχε φτάσει πολύ κοντά στο στόχο του.

Πριν από λίγες μέρες ο Ενρίκε, βρισκόμενος έξω από το ξενοδοχείο των «τριών λιονταριών», αφού κράτησε για ώρες ένα πανό, που έλεγε: « Κύριε Στιβ ταξίδεψα 800 χλμ. για να σας δω. Είστε η έμπνευση μου», συνάντησε τελικά τον αγαπημένο του παίκτη.



Ο Βραζιλιάνος μαθητής ανταμείφθηκε βγάζοντας φωτογραφία με τον Άγγλο μέσο, παίρνοντας μία υπογεγραμμένη φανέλα της Λίβερπουλ και μία συμβουλή: « Να προπονείσαι σκληρά».



Επιμέλεια: Νίκος Παπακαλός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube